Middag ‘Vermoeidheid en Werk' bij kanker

capelle • Op en rond Wereldkankerdag (4 februari) wordt wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Bij Ondersteuningscentrum De IJssel voor leven met en na kanker (voorheen inloophuis De IJssel) is er die dag een themamiddag, in samenwerking met stichting Olijf netwerk voor vrouwen met gynaecologische kanker.

Het thema is Vermoeidheid en Werk. Kenmerkend voor vermoeidheid bij of na kanker is dat het plotseling, zonder inspanning of waarschuwing vooraf, ontstaat. Je voelt je extreem uitgeput en herstellen duurt langer dan bij normale inspanning. Er is sprake van een verminderde belastbaarheid, zowel fysiek als mentaal. Late gevolgen van kanker kunnen van invloed zijn op werk of activiteiten.

Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. De presentatie is in handen van Kim Hulscher, coördinator lotgenotencontact en voorlichting bij Olijf

De themamiddag vindt plaats op donderdag 2 februari in Ondersteuningscentrum De IJssel (voorheen inloophuis), van 14:00 tot 15:30 uur. De inloop start vanaf 13:30 uur. Adres: De Linie 1e. De middag is voor iedereen die leeft met en na kanker, naasten en mantelzorgers.
De toegang is gratis, wel aanmelden via info@inloophuisdeijssel.nl.