Week van gebed: praise-event en kindertheater

capelle • De internationale Week van gebed voor eenheid vindt plaats van 15 t/m 22 januari 2023. Het thema is “Doe goed, zoek recht”. 

Kerken uit Minnesota reikten dit thema aan en vervolgens is het materiaal bewerkt voor gebruik in Nederland. MissieNederland, de Raad van Kerken en Samen Kerk in Nederland (SKIN) werkten hierin met elkaar samen. Jan Willem Janse, projectleider bij MissieNederland: “De gruwelijke dood van George Floyd in Minnesota in 2020, als gevolg van het handelen van een politieagent, bracht wereldwijd een beweging op gang waarin de gevolgen van racisme en etnocentrisme worden besproken, ook in de kerk”. 

Er wordt gebeden voor hen die onrecht wordt aangedaan en stilgestaan bij de betekenis van goed doen en gerechtigheid zoeken. De gebedsweek start op zondag 15 januari met een oecumenische viering in de Schenkelkerk, Bermweg 29b, aanvang 19:00 uur. Iedereen is gedurende de hele week van harte welkom om gebedsbijeenkomsten te bezoeken. Voor aanvangstijden en locaties van alle deelnemende kerken, zie www.capelsekerken.nl.

Op zaterdag 14 januari geeft kindertheater Knettergek een voorstelling voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Locatie: Ontmoetingskerk, Zevensprong 4, aanvang 15.00 uur.
Op zondag 22 januari wordt speciaal voor jongeren een interkerkelijk Praise-event gehouden. De Dorpskerkband zorgt voor muzikale medewerking. De bijeenkomst duurt van 16:00 tot 17:00 uur. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten. Jongeren, en ieder die zich jong voelt, zijn welkom. Locatie Dorpskerk, Kerklaan 2.

Tijdens de Week van gebed wordt ook gecollecteerd voor Het Scharlaken Koord in Amsterdam, dat bijstand geeft aan diegenen die gedwongen in de prostitutie zijn terechtgekomen. Voor meer informatie over de Week van gebed zie www.weekvangebed.nl of neem contact op met Bertha Cluistra via berthacluistra@gmail.com of 010 2543 499.