Capellenaar (20) aangehouden na ontploffing bij woning Nootdorp

nootdorp/capelle • Een 20-jarige Capellenaar is dit weekend aangehouden nadat een leegstaande woning in Nootdorp beschadigd raakte door een ontploffing.

De woning was eerder al gesloten na een ontploffing en was nu voor de tweede keer een doelwit. Meerdere ruiten sneuvelden zaterdagnacht door de explosie en omringende huizen werden tijdelijk ontruimd. 

Getuigen zagen een personenauto wegrijden en de politie kon de auto even later staande houden op de snelweg. De bestuurder, een 20-jarige man uit Capelle, werd aangehouden en het voertuig is in beslag genomen voor sporenonderzoek.


Joram Frieser nieuwe fractievoorzitter BVNL Capelle

capelle • Joram Frieser is de nieuwe fractievoorzitter van BVNL Capelle. Hij volgt Tatjana Sormaz op, die wethouder wordt in de gemeente Voorne aan Zee. Frieser was al burgerraadslid voor BVNL Capelle. “Ik zie mijn nieuwe functie bij BVNL als een mooi avontuur waarin ik zal moeten groeien en waar ik ook met veel plezier en enthousiasme in stap en wil als marathonloper deze ook graag uitlopen”, aldus Frieser.

Frieser stond op de kandidatenlijst voor de Capelse gemeenteraadsverkiezingen in 2022.  


Lauren Molengraaf wint met overmacht

zonhoven/capelle • Ook de derde wereldbekerwedstrijd van dit seizoen werd afgelopen weekend een prooi voor de Capelse veldrijdster Lauren Molengraaf. In het Belgische Zonhoven bleef zij de Franse Célia Gery (op 1:27 minuut afstand) en de Canadese Isabella Holmgren (1:35 minuut) ruimschoots voor. In het seizoen 2022-2023 gaat Molengraaf riant aan de leiding in de categorie Junioren Vrouwen. De volgende wereldbekerwedstrijd is op 22 januari in het Spaanse Benidorm.


Gratis reizen met ParkShuttle voorbij

capelle • De periode van gratis reizen met de ParkShuttle is over; sinds 9 januari moeten reizigers betalen voor een rit met de onbemande voertuigen tussen Kralingse Zoom en Rivium. 

De betaling vindt plaats via OVPay, waarbij reizigers zelf bepalen welk betaalmiddel zij gebruiken (bijvoorbeeld een contactloze betaalpas of creditcard). Deze manier van betalen wordt op de lange termijn ingevoerd in het gehele ov in Rotterdam, maar wordt eerst alleen bij de ParkShuttle toegepast.

De ParkShuttle rijdt sinds 5 december 2022 weer op werkdagen. In de eerste maand konden reizigers gratis gebruik maken van het transportsysteem.