• Winnaars Steinway-concours.
• Winnaars Steinway-concours. Foto: Aangeleverd

Concert met jonge Capelse pianisten

capelle • In het Van Cappellenhuis is op zondag 15 januari een nieuwjaarsconcert met Capelse winnaars van het Steinway-concours.

Lingyi (8) en Yuewen (11) uit Capelle wonnen ieder in de eigen leeftijdscategorie een 1e prijs op het Steinway Concours. Zij spelen werken van Respighi, Bach, Glinka, Brahms, Debussy en Lingyi speelt quatre-mains met Mingen drie korte stukken van Fauré (samen met Mingen Song (9).
Lingyi speelt Valse Caressante van Ottorino Respighi (Italiaans), Fantasia in C mineur van J.S Bach (Duits) en drie stukken uit Dolly Suite (samen met Mingen Song) van G. Faure (Frans). Yuewen speelt The Lark van M. Glinka (Russisch), Rhapsody in G mineur van J. Brahms (Duits) en Ondine van C. Debussy (Frans). Beide talenten hebben prijzen gewonnen op het ToBe Muziekconcours in Dordrecht en het Steinway-concours.

Duo-optreden

Daarnaast is er een optreden van het duo Alejandro Sanchez - Philip Huang (de pianodocent van Lingyi en Yuewen). Zij voeren Sonate voor cello en piano van S.Rachmaninov (Russisch) en Jazzy pieces van Alberto Martin Diaz (Spaans) uit.

Kaarten

Het concert begint om 15:00 uur en is om 17:00 uur afgelopen. Kaarten kosten 10 euro per stuk, bezoekers tot 25 jaar betalen 5,00 euro. Voor reservering en meer informatie, zie www.vancappellenhuis.nl.