• De nieuwe afdeling is in gebruik genomen.
• De nieuwe afdeling is in gebruik genomen.

Nieuwe revalidatieafdeling begroet eerste cliënten

Algemeen

CAPELLE • De eerste zes cliënten hebben maandag hun intrek genomen in de nieuwe afdeling voor revalidatie en herstel van Lelie zorggroep. 

De afdeling is gevestigd in het IJsselland Ziekenhuis, waardoor zorg goed op elkaar kan worden afgestemd.

Na maanden van bouwen en inrichten van de afdeling op de tweede etage van het ziekenhuis, werden maandag de eerste zes van in totaal 36 bedden in gebruik genomen. De bewoners komen uit verpleeghuis Pniël. De nieuwe afdeling vervangt namelijk de revalidatiebedden van deze locatie en locatie De Burcht van Lelie zorggroep. Die krijgen hierdoor meer ruimte om cliënten met onder andere dementie op te nemen.

Kniebreuk
Eén van de nieuwe bewoners is mevrouw Keller. Zij brak haar knie bij een fietsongeluk. Ik wilde graag naar de nieuwe revalidatieafdeling, want hier zit de fysiozaal gewoon op de vleugel.”

Menno Zomerhuis, specialist ouderengeneeskunde, geeft leiding aan het multidisciplinaire zorgteam op de afdeling. Hij is enthousiast: “De omstandigheden hier zijn perfect om goede revalidatiezorg te bieden. En dat naast de specialistische zorg van het ziekenhuis. De locatie maakt dat de diagnostiek veel sneller geregeld kan worden en de fysiozaal is goed voor het revalidatieklimaat.”

Lelie zorggroep en het IJsselland Ziekenhuis openen de afdeling officieel op 23 januari in aanwezigheid van minister Kuipers (VWS).