• Slager Hol aan het Marktplein in Geldermalsen.
• Slager Hol aan het Marktplein in Geldermalsen. Foto: Aangeleverd

Lezing over oude winkeltjes

geldermalsen • Rochus Timmer maakte in het beginvan de jaren '50 een groot aantal foto's van de middenstand in Geldermalsen. Een serie van prachtige beelden uit vervlogen tijden leverde dit op.

De collectie van Timmer is de basis van de eerstvolgende Nutslezing in de Pluk. Nelis van Ooijen, van de Historische Kring West Betuwe, is op zoek gegaan naar de geschiedenis van deze winkels en maakte ruim 100 foto's van de huidige situatie. Daarmee kunnen de beelden tegenover elkaar worden gezet en kan iedereen zien wat er is overgebleven van de ooit voor de streek belangrijke plekken. Denk daarbij aan de grote fabrieken, hotels maar ook de kleine winkels in bijvoorbeeld de Geldersestraat en het Marktplein. Ook de achtergronden bij de vaak bijzondere ondernemers zijn opgerakeld en kan vaak door anderen in de zaal worden aangevuld met stukjes familiegeschiedenis. De verhalen worden op deze manier steeds uitgebreider en kunnen aan de basis liggen van een toekomstig boek.
't Nut Geldermalsen is een van de oudste verenigingen van Geldermalsen. Door een enthousiaste groep vrijwilligers wordt ieder jaar een gevarieerd programma met lezingen, cursussen en excursies samengesteld. Het lidmaatschap van 't Nut kost u € 20,00 per jaar en geeft u gratis toegang tot lezingen en een aardige korting op cursussen en excursies.
Lezing: De Pluk, dinsdag 17 januari, 20.00 uur, Nutsleden en deze keer ook leden van de HKWB gratis toegang, niet-leden betalen 5,-