Vrijwilligersacademie

west betuwe • Alle vrijwilligers(organisaties) in West Betuwe kunnen gratis deelnemen aan de trainingen en cursussen van de vrijwilligersacademie. Het aanbod is samengesteld op basis van de behoeftes die zijn opgehaald. In januari kan je deelnemen aan de volgende onderdelen.

11 januari – Informatieavond inzet vertrouwenspersoon

Welzijn West Betuwe biedt de mogelijkheid om met jouw vrijwilligersorganisatie of vereniging gratis gebruik te maken van de vertrouwenspersoon van Welzijn West Betuwe. Van 19.30 tot 21.00 uur gaan Cynthia en Pieter met je in gesprek in De Pluk. Bestuurders van vrijwilligersorganisaties in West Betuwe, sportverenigingen, dorpshuizen, cultuuraanbieders, buurtverenigingen, en goededoelenorganisaties kunnen zich opgeven via de website.

18 januari – Training bewegen met ouderen

Deze training geeft tools om zelf met een groep ouderen meer of andere beweegactiviteiten uit te voeren. We laten voorbeelden zien van activiteiten die aanslaan bij groepen ouderen in de gemeente en laten je kennismaken met de materialen van Welzijn West Betuwe die je hierbij kunt gebruiken. Heb je specifieke vragen met betrekking tot jouw groep, dan is er ruimte om deze voor of na de training te bespreken. De training is van 14.00 tot 16.00 uur in Dorpshuis ‘t Duifhuis in Deil en is onder andere geschikt voor vrijwilligers bij dorpshuizen, dagbestedingen, etc.