• De bodem in met de film 'Onder het maaiveld'.
• De bodem in met de film 'Onder het maaiveld'. Foto: Aangeleverd

Programma Lingefilm: Parijs, New York en de bodem

Algemeen

GELDERMALSEN • Komende week gaat LingeFilm ondergronds met de bijzondere film Onder het Maaiveld op vrijdag 13 januari (20.30 uur FILM+EXTRA, met marktkraampjes) en op woensdag 18 januari (20 uur). De boekverfilming Mrs Harris Goes to Paris wordt vertoond op zaterdag 14 januari (20.30 uur) en dinsdag 17 januari (14.30 uur: FILM+MIDDAG, met koffie/thee en lekkers). De film verhaalt over een Britse huisvrouw met een missie: een echte haute couture-jurk van Dior scoren in Parijs. FILM+KIDS op zondag 15 januari vertonen we tweemaal de film Wil de Krokodil (11 uur: autismevriendelijk en om 14.30 uur met kinderactiviteit). Krokodil Wil is een fijne vriend voor Josh, in zijn nieuwe woonplaats New York.

Onder het Maaiveld

Van de makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad. De wereld van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Dankzij een samenwerking tussen IVN en de filmhuizen is deze film nu al te zien bij Lingefilm. Bijna 2 maanden voor de première in de Nederlandse bioscopen!

Mrs Harris Goes to Paris

Weduwe en schoonmaakster Ada Harris wordt smoorverliefd op een jurk van Christian Dior. Vanaf dat moment doet ze er alles aan er één te bezitten. Ze werkt, gokt en lijdt honger. Uiteindelijk vertrekt ze naar Parijs en begint daar een avontuur dat niet alleen haar eigen vooruitzichten zal veranderen, maar ook die van de mensen die ze ontmoet.

Wil de Krokodil

Josh moet wel even wennen in zijn nieuwe woonplaats New York en nieuwe vrienden maak je niet zomaar. Dan ontdekt hij op de zolder van hun nieuwe huis Wil, een vrolijke krokodil die van zingen houdt. Niet geliefd bij iedereen, moet Josh en zijn gezin hard zijn best doen om Wil te beschermen.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen.
Aanvang dinsdag 14.30 uur, woensdag 20 uur, vrijdag en zaterdag 20.30 uur.
Entree normaal € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50
KIDS-FILMS: aanvang zondag 11 uur (autismevriendelijk) en 14.30 uur.
Entree €7,50/LingeFilm FanPas € 5,00.
E -tickets via www.lingefilm.nl.