• Marktplein Beesd.
• Marktplein Beesd. Foto: Aangeleverd

Driehonderdvijftig kilo vuurwerk aangetroffen na aanhouding vijftal

Algemeen

BEESD • Na de aanhouding van vijf verdachten op oudejaarsdag trof de politie bij de doorzoeking van woningen 350 kilo vuurwerk  aan. Onder andere twaalf cobra’s, een geknutselde vuurwerkbom, een grote hoeveelheid liters olie, autobanden en een caravan, bestemd voor de brand. 

Aanhouding na recente informatie

De verdachten werden in hun woning aangehouden nadat uit een lopend onderzoek recent informatie kwam dat men deze jaarwisseling voor ongeregeldheden wilde zorgen in Beesd. Daarop is door het politieteam geïnvesteerd. De vijf zijn gearresteerd op verdenking van voorbereidingen om goederen tot explosie te brengen, bandstichting en verstoring van de openbare orde. Het gaat om mannen uit de gemeente Zaltbommel (28 en 30 jaar oud) en de gemeente West Betuwe (36, 32 en 26 jaar). Zondag aan het eind van de dag zijn de vijf na verhoor in vrijheid gesteld maar blijven verdachten in het onderzoek dat nog doorloopt.  

Jaarwisseling vorig jaar

Tijdens de vorige jaarwisseling werd in Beesd zwaar vuurwerk gegooid naar hulpverleners. Een beveiliger liep toen tweedegraads brandwonden op. In die periode werd een grote caravan in brand gestoken en werden diverse vernielingen gepleegd. Het onderzoek dat door de politie daarop werd gestart, leverde geen verdachte(n) op. Ook een buurtonderzoek leverde toen geen informatie op waarmee het onderzoeksteam verder kon.