Alzheimer Trefpunt West Betuwe

beesd • Dementieconsulent Antoinette Piels is woensdag 11 januari te gast bij het Alzheimer Trefpunt West Betuwe in Beesd. 

Het Alzheimer Trefpunt ondersteunt mantelzorgers en iedereen die te maken heeft met dementie graag met praktische informatie en wil ze de gelegenheid bieden om ervaringen met anderen uit te wisselen.  

Dementie vaststellen is niet makkelijk. Geheugenproblemen komen vaak voor en veranderingen in gedrag kunnen diverse onderliggende oorzaken hebben. Toch is het belangrijk om de diagnose te laten vaststellen door de huisarts en specialisten.

Vroegtijdige diagnostisering vergroot de kans om de ziekte te stabiliseren, vertragen of verzachten. Alleen brengt de diagnose vaak meer vragen dan antwoorden met zich mee. Welke impact hebben geheugenproblemen op iemands leven? Welke hulp is ervoor mensen met dementie en hun mantelzorgers en naasten? Hoe regel je zorg? En kan iemand met dementie nog wel thuis (blijven) wonen?

Antoinette Piels is dementieconsulent en gaat in gesprek over deze vragen en de vele mogelijke antwoorden. Wie recent te maken gekregen heeft met de diagnose dementie is van harte welkom, maar ook wie al langer bekend is met het onderwerp kan aanschuiven voor tips en informatie.

De toegang is gratis. Aanmelden kan via Babs Bergs: b.bergs@alzheimervrijwilligers.nl of 06 3809 5381.