• 'Blue Monday hoeft geen deprimerende dag te zijn.'
• 'Blue Monday hoeft geen deprimerende dag te zijn.' Foto: @elly vroegh

Een Walk en Talk op Blue Mind Monday

geldermalsen • "Laat je niet gek maken door Blue Monday en wandel die stress eruit." Dat is de boodschap van Elly Vroegh. Zij organiseert op maandag 16 januari een Blue Mind Monday Walk en Talk. 

Blue Monday is de meest deprimerende dag van het jaar. Elly: "De verklaring: je bent de winter beu, de dagen lengen, maar daar merk je nog niets van, je bent moe en uit je ritme door de feestdagen, de gezelligheid is weer voorbij en je goede voornemens zijn na twee weken gesneuveld."

Een voornemen kan nooit slagen. Het is namelijk altijd een actie die nog komen gaat. Je gaat in de toekomst iets veranderen. "Je belandt in en neerwaartse spiraal tot je op het punt komt dat je goede voornemen of ficieel gesneuveld is. Je moet dus niks in de toekomst veranderen. Je moet het gewoon meteen doen."

'Geen deprimerende dag'

Volgens Elly hoeft Blue Monday geen deprimerende dag te zijn. "Het kan één van de mooiste dagen van het jaar worden." 

Dat wil zeggen: als je haar tips volgt. "Mensen zijn tot een hoop in staat, maar (gelukkig) kunnen we vooralsnog niets veranderen aan de seizoenen. Het is dus ook totaal kansloos om je ertegen te verzetten. Omarm de winter. Omarm regen, hagel, natte sneeuw en wind."

Rondje fietsen

Elly zegt verder: "Zie een rondje fietsen in het donker als een avontuur waar je als ander mens van terug komt. Je bent een onderdeel van de natuur en dat mag je best af en toe ervaren. Het maakt naar buiten gaan, juist onder de meest gure omstandigheden, weer tot een verfrissende ervaring. Daarom wil ik iedereen ondersteunen die het nodig heeft en neem ik jullie graag mee naar buiten voor een Mindful Walk en Talk, samen buiten in beweging. Goed kunnen omgaan met je emoties, grenzen aangeven en bij jezelf blijven. Dat lukt goed, als je je mind beter snapt. Dat train je tijdens het mediteren."

De gratis wandeling op maandag 16 januari is van 18:30 tot 21:00 uur.  De start is bij het Lingepark in Geldermalsen. Deelnemers sluiten af met een meditatie en een bakje thee af bij Elly thuis. 

De wandeling is voor iedere leeftijd: jong en oud. Bij nat weer neemt Elly poncho's mee. "In de praktijk blijkt dat wij deze nauwelijks nodig zullen hebben." Aanmelden via www.evbalans.nl.