• Thomas van Iperen (Heukelum) en Maikel Groenenberg (Asperen) in duel.
• Thomas van Iperen (Heukelum) en Maikel Groenenberg (Asperen) in duel. Foto: Rick den Besten

Asperen maakt indruk op Proxsys Cup

REGIO • De strijd om de Proxsys Cup is vorige week losgebarsten. Een overzicht van de prestaties van de deelnemers uit West-Betuwe tot nu toe.

In poule B zitten Asperen en Heukelum samen met GJS en Meerkerk. Nadat alle ploegen twee duels hebben gespeeld staan GJS en Asperen op zes punten. Zij mogen op dinsdag 3 januari gaan uitmaken wie de groepswinnaar wordt. Heukelum en Meerkerk verloren hun beide wedstrijden.

Asperen en Heukelum maakten er op dinsdag 27 december een vermakelijk onderling duel van, waarin die eerste ploeg uiteindelijk aan het langste eind trok: 5-3. Bij rust was het nog 3-3. Namens Asperen scoorden Ruben Boet, Michiel den Hartog en Hessel Breider (fraaie omhaal). Voor Heukelum waren Benjamin Meijdam (2x) en Emre Gulpinar trefzeker.

Na de onderbreking bleef het druk voor beide keepers. Het was vooral Heukelum dat de bal had, maar Asperen bleef levensgevaarlijk. Dit resulteerde over de hele tweede helft nog in twee goals, maar wel allebei voor de ploeg uit de 4e klasse E. Door goals van Hans-Jan Verweij en de tweede van Ruben Boet trok de ploeg de overwinning over de streep.

Twee dagen later was Asperen met 4-1 te sterk voor Meerkerk. Michiel den Hartog (2x) Ruben Boet en Youssef Boudou maakten de goals. Op vrijdag 30 december waren twee treffers van Benjamin Meijdam niet voldoende voor een resultaat tegen GJS, dat er vijf maakte. De beslissingen in deze poule vallen op 3 januari.

SVS'65
SVS'65 heeft na twee wedstrijden één punt in een poule met VVAC (zes punten), Sleeuwijk (drie punten) en HSSC'61 (één punt). De formatie van Menno Beusekamp kwam op 28 december in actie tegen HSSC'61 en speelde met 3-3 gelijk. Bij rust stond SVS voor met 2-1 door treffers van Marvin Westerduin en good old Johnny Wijnbelt. Spijk leek ook te gaan winnen, Willem Looijen maakte de 3-2, maar in de slotseconden kwam HSSC'61 toch nog langszij. Kort hiervoor miste Wijnbelt nog een uitgelezen kans voor SVS op de 4-2. De tweede wedstrijd voor SVS'65 werd een ander verhaal. Tegen Sleeuwijk ging met er met 4-0 tamelijk kansloos af. De laatste wedstrijd speelt SVS op 3 januari tegen VVAC, dat vooralsnog fier aan kop gaat.

Vuren
Vuren zit in poule E met Kozakken Boys, Leerdam Sport'55 en Ameide. De derdeklasser speelde op 28 december tegen het in de tweede divisie uitkomende Kozakken Boys. Hoe groot de verschillen op het veld ook zijn, Vuren wist in de zaal knap stand te houden. Kort voor de pauze kwam Kozakken Boys op voorsprong, waarna een eigen goal in het tweede bedrijf voor de beslissing zorgde. Doelman Tim Ritmeester voorkwam met een aantal reddingen dat de uitslag hoger uitviel, al kreeg Vuren zelf ook nog de nodige kansen om te scoren.

Herovina
Ook Herovina speelde op het moment van schrijvenpas één duel. Tegen BZC'14 werd het op 29 december een doelpuntenfestijn, waarin de Brakel/Zuilichem combinatie wel duidelijk de sterkere was. Het werd 10-4. Namens Herovina schoten Marthijn Hobo (2x), Dion de Joode en Timo de Bruin raak. Bij rust was het pas 3-4, maar na de onderbreking schoot BZC'14 met scherp en wist het dus zelfs de dubbele cijfers te halen.

Zowel Vuren als Herovina speelde op maandag 2 januari zijn tweede wedstrijd om de Proxsys Cup. Vuren tegen Leerdam Sport'55 en Herovina tegen Hardinxveld. De uitslagen van deze wedstrijden waren nog niet bekend bij het ter perse gaan van deze krant. Kijk voor een actueel overzicht van de uitslagen, standen en wedstrijdverslagen op de website van Regio-voetbal.