• Suze van Oort droomt ervan om beroemd te worden.
• Suze van Oort droomt ervan om beroemd te worden. Foto: Monique Marshall

'Stralen op het podium'

geldermalsen • Suze haar droom is om beroemd te worden en daarmee is ze aardig op weg. Vanaf deze week is ze te zien bij 'Ministars' en zingt ze een videoduet met haar grootste idool. Wie dat is moet nog even geheim blijven maar ze garandeert dat het een prachtig optreden wordt. "Ik vind het leuk als anderen mensen het leuk hebben", roept de geboren artiest enthousiast. 

Tweeënhalf jaar geleden zette Suze haar eerste stappen in de wereld van glitter en glamour. Het is niet alleen zingen en optreden maar ze was bijvoorbeeld ook figurant in de "Luizenmoeder'. "Zitten we dan een paar uur lang op een filmset te wachten", zeggen haar ouders. "We pushen haar absoluut niet, het is vrij spontaan ontstaan en zodra Suze het niet meer leuk vindt stoppen we er ook direct mee." Vooralsnog lijkt daarvan in ieder geval geen sprake. Hun dochter begint gelijk te stralen zodra ze vertelt over haar avonturen bij televisieprogramma's, optredens en casting.

"Ik geniet ook van de nieuwe vriendschappen die ontstaan, de ontmoetingen met allerlei mensen." Er zijn flink wat autokilometers gemaakt in de afgelopen periode. Ze treedt ook dichter bij huis op en doet graag mee aan de schoolmusicals, waarvoor haar vader de liedjes schrijft. Suze zit nu in groep acht en op haar huidige school, de Jan Harmenshof, steunen ze haar volledig. Voor optredende kinderen is ook een aparte regeling maar veel scholen zijn daarmee niet bekend. Net als kinderen in de topsport kunnen de 'kunstkinderen' ook extra vrije dagen opnemen. "Straks kiezen we een nieuwe school met dit in ons achterhoofd." 

Voor het programma 'Ministars', moesten een aantal audities worden gedaan. Soms in een studio en op andere momenten via een zelf opgenomen filmpje. Ook werd het zingen in duetvorm alvast geoefend via TikTok. Uiteindelijk haalde Suze de televisie-uitzending en daar is ze heel blij mee. "Ik kan er nog weinig over zeggen, je moet vooral gaan kijken maar de reacties waren erg leuk." Ook van de feedback van presentatrice Britt Dekker en jurylid Snelle kan ze nog nagenieten zonder in detail te treden. "Vooral heb ik weer veel kunnen leren en dat is ook belangrijk." De afwisseling is ook groot van muziekoptredens weer terug op de set van een film of commercial. Suze weet niet welk onderdeel haar voorkeur heeft maar is duidelijk in haar domen: "Laatst waren we bij een musical n in Scheveningen, als ik dan zo'n volle zaal zie dan weet ik het wel. Daar wil ik op het podium staan."