• Sierd Hettema in de aanval voor Tiel'72.
• Sierd Hettema in de aanval voor Tiel'72. Foto: KV Tiel'72

Tiel'72 heel kort op 22-22

tie • Het was een bijzonder weekend voor Tiel’72. Zaterdag speelde de selectie voor het eerst competitiewedstrijden in de eerste klasse. Het lukt níet om dit bijzondere weekend te verzilveren met de volle vier punten in eigen huis. Tiel’72 2 ging met 14-23 onderuit tegen het zeer ervaren Dalto 5 en Tiel'72 1 verloor met 22-23 van Fiducia.

Aan het begin van de wedstrijd stond het vizier nog niet op scherp bij de thuisploeg. Fiducia pakte daarom al snel een 0-3 voorsprong. Mede dankzij een scherp schietende Gerhard Gouderjaan werd het gat met de bezoekers uit Vleuten niet groter. De ploegen gingen de kleedkamers in bij een 11-13 ruststand. Na rust lukte het Tiel'72 om beter om te gaan met het fysieke spel van Fiducia en kon de ploeg van trainer Daan van der Klis mee blijven scoren. In de laatste minuten wist de thuisploeg het ontzettend spannend te maken. Bij een 21-22 tussenstand scoorde Tiel'72 in de laatste minuut een strafworp. Zo stond Tiel'72 plots op gelijke hoogte. Tóch vonden de bezoekers in de slotseconden de korf nog...