• Corry en Nanette voor de oliebollenkraam aan de Tielse Veemarkt.
• Corry en Nanette voor de oliebollenkraam aan de Tielse Veemarkt. Foto: Marjon de Lange

Corry's oliebollenactie voor Nanette

tiel • Hij staat er weer, de oliebollenkraam op de Tielse Veemarkt. Het is een bijzonder jaar voor de eigenaresse, Corry Op 't Hof-Eckelboom. Een jubileum, ze staat er dit jaar namelijk veertig jaar. En dat viert ze met een bijzondere oliebollenactie.

Nanette Bielefeld (29) heeft een zeldzame ziekte dEDS en hEDS, met alle bijverschijnselen daarvan die maar mogelijk zijn. Pure pech! Ze kan genezen, maar haar ziekte wordt door de Nederlandse verzekeraars niet erkent en dus krijgt ze geen vergoeding voor de hoognodige operaties. Die kunnen alleen plaatsvinden in Spanje en zijn beslist niet goedkoop. Nanette onderging vorig jaar al een behandeling in Barcelona en nu probeert ze het kapitaal bij elkaar te krijgen voor nog een peperdure operatie, noodzakelijk om een normaal leven te leiden, zelfs om te overleven. 

Corry's Coffee Corner

Iedereen kent Corry natuurlijk van de oliebollen, tegenwoordig is zij ook een bekende Tielse als uitbaatster van haar knusse kleine kiosk aan de Tielse Veemarkt, Corry's Coffee Corner. Een pareltje waar ze ieder jaar in december vanuit haar kraam zicht op had. Ze is er nu het hele jaar te vinden en verwent voorbijgangers met allerlei lekkernijen. Corry is een vrolijke dame met haar hart op de juiste plaats. Van de zomer nog verruilde ze haar kiosk voor een kraampje in Walstede en trakteerde ze alle bewoners op een ijsje. Zij kunnen volgende maand ook weer op gratis oliebollen rekenen, net als de afgelopen jaren. En sinds jaar en dag schenkt zij ook haar oliebollen aan de Tielse Zonnebloem. 

Oliebollenactie

Corry trok zich het lot van de zieke Nanette aan. In plaats van een kado voor haar 40-jarig jubileum in Tiel besloot ze Nanette te helpen. In haar kiosk én op de Betuwse Gebakkraam staan bijvoorbeeld tot eind van het jaar collectebussen, de opbrengst is voor Nanette. verder verkoopt de familie van Nanette oliebollen, gebakken door Corry, uiteraard geholpen door haar man Herman. "Ik hoop echt dat het meisje geholpen kan worden", zegt Corry. "Het is zo triest, ze is nog zo jong en er is zo veel geld nodig." Bestelling voor de oliebollenactie gaan via Petra Bielefeld: 06-15097575 (per Whatsapp), vijf oliebollen voor zes euro en tien voor 10 euro. De actie voor Nanette loopt tot en met vijf december. In het weekend van 3 en 4 december kunnen de laatste bestellingen gedaan worden.
De Betuwse Gebakkraam is niet meer weg te denken van de Tielse Veemarkt. Iedere december weer. "Voor mij stonden mijn ouders hier al", vertelt Corry die ook reuze trots is op haar kiosk aan de overkant.

Monument

"Mijn pandje wordt binnenkort een monument. Het begint nu echt te lopen we hebben een redelijke zomer gehad, beter dan in coronatijd." In december is de kiosk tijdelijk plan twee. "We gaan er in januari daar ook weer tegenaan, dan zijn er allerlei winterarrangementen, ook met oliebollen." Als de kraam 31 december weer weg gaat hoeft Tiel die dus niet te missen! Meer weten: www.nanettekeepsher headup.nl

Marjon de Lange