• Naast het onderhouden en verbeteren van de Nederlandse spreek- en leesvaardigheid, zijn de spellen gericht op het leren van werknemersvaardigheden.
• Naast het onderhouden en verbeteren van de Nederlandse spreek- en leesvaardigheid, zijn de spellen gericht op het leren van werknemersvaardigheden. Foto: aangeleverd

Werkzaak en ROC Rivor lanceren spellen

Algemeen

TIEL • Werkzaak Rivierenland en ROC Rivor lanceren verschillende spellen, zoals kwartetspellen en Pictonary. Er zijn spellen voor de branches logistiek, techniek, schoonmaak en horeca. Naast het onderhouden en verbeteren van de Nederlandse spreek- en leesvaardigheid, zijn de spellen gericht op het leren van werknemersvaardigheden.

De spellen zijn een aanvulling op taallessen die ROC en Werkzaak samen organiseren, met als doel dat de deelnemers eerder zelfstandig meedoen op de arbeidsmarkt.

De Nederlandse procedures zijn voor velen van ons vanzelfsprekend, maar zijn dat niet voor inburgeraars. “Daarom is het belangrijk dat nieuwkomers snel (vak)taal leren”, menen de initiatiefnemers. “Daar komt bij dat het moeilijk is om iemands capaciteiten te zien als de taal een barrière opwerpt. De beeldvorming over de persoon wordt erdoor beïnvloed.”

“Door te investeren in taal op de werkvloer neemt het ziekteverzuim af”, aldus ROC Rivor en Werkzaak. “Ook werken medewerkers veiliger, worden er minder fouten gemaakt en gaat de productiviteit en kwaliteit van het werk omhoog.”

Meer informatie
Aanvullende informatie is te vinden op www.werkzaakrivierenland.nl/taalspellen