• Donderdag tekenden Ted van der Netten van Stigt (rechts), directeur van De Vree en Sliepen en René Wiersema, directeur-bestuurder van Thius, de raamovereenkomst.
• Donderdag tekenden Ted van der Netten van Stigt (rechts), directeur van De Vree en Sliepen en René Wiersema, directeur-bestuurder van Thius, de raamovereenkomst. Foto: aangeleverd

De Vree en Sliepen en Thius sluiten raamovereenkomst

Algemeen

tiel • De behoefte aan woningen is groot. Dat is in de regio Rivierenland niet anders. Als een project een ‘go’ heeft, willen betrokkenen dan ook meteen van start kunnen gaan. Daarom heeft woningcorporatie Thius een raamovereenkomst gesloten met bouwbedrijf De Vree en Sliepen. “Zo kunnen we samen snel doorpakken met de bouw van meer sociale huurwoningen”, aldus directeur-bestuurder René Wiersema van Thius.

In de raamovereenkomst zijn zes projecten benoemd die Thius door De Vree en Sliepen in productie wil laten nemen. Dat zijn de nieuwbouw in het project Casterhoven (Kesteren) en het project Voorburg (Ommeren). Ook de appartementen en woningen in het project Hertog van Gelre (Tiel) en op het Veilingterrein (Tiel) zijn opgenomen. Daarnaast is de interne verbouwing van het Burgerweeshuis (Tiel) vastgelegd en de renovatie van 72 appartementen en mogelijk aanvullende nieuwbouw aan de Wadenoijenlaan in Tiel.

Meer zekerheid
Door het sluiten van de overeenkomst heeft Thius meer zekerheid dat de woningen ook echt gebouwd worden. “In een tijd van schaarste aan bouwers, materiaal en oplopende prijzen, is het nodig om op een betrouwbare partner te kunnen rekenen”, zegt  manager Projectontwikkeling John van der Staak van Thius. “Uit ervaring weten wij dat De Vree en Sliepen kwaliteit levert en ook op prijs vaak goed uit de bus komt bij eerdere aanbestedingen.”

“Het allerbelangrijkste is dat wij graag snelheid willen maken in het bouwen van sociale huurwoningen. We hebben veel projecten in de pijplijn. Op het moment dat vergunningen rond zijn en we kunnen gaan bouwen, willen we ook meteen van start. Wij blijven overigens altijd op zoek naar samenwerking. We gaan de komende jaren veel bouwen, dit is slechts een deel van de geplande woningen.”