Maatregelen tegen wateroverlast in Brinkstraat Lienden

lienden • In de Brinkstraat in Lienden ondervinden bewoners bij hevige neerslag ernstige wateroverlast. De gemeente Buren is, binnen de klimaatadaptatie, al begonnen met een lange termijnoplossing van dit probleem. Een kórte termijnoplossing is de aanleg van keringen langs de woningen, gecombineerd met speciale voorzieningen in de perceeltoegangen. Het idee is volgens de gemeente Buren afgestemd met de bewoners en in een globaal ontwerp verwerkt. Om het vervolg proces te versnellen, vormde de gemeente een bouwteam met een aannemerscombinatie. Hierdoor is een tijdrovende aanbestedingsprocedure niet meer nodig. Het bouwteam werkt het ontwerp verder uit en bestelt materialen. De gemeente denkt, rekening houdend met de levertijden, half februari 2023 met het werk te kunnen beginnen. Dan wordt ook de weg aangepast en een afvoerleiding aangelegd.


Herhaalprik halen tegen corona

regio • Iedereen van twaalf jaar en ouder kan een herhaalprik tegen corona halen. Dat is nu ook mogelijk zónder afspraak en kan bij de GGD Gelderland-Zuid vaccinatielocaties in Tiel, Nijmegen en Zaltbommel. In Wijchen kan dit vanaf maandag 14 november. 

Het blijft ook mogelijk om een afspraak te maken. Dit heeft ook de voorkeur, omdat het druk kan zijn op een locatie. Mensen met een afspraak hebben voorrang.
Op www.prikkenzonderafspraak.nl staat waar en wanneer men een vaccinatie zonder afspraak kan halen. Men kan dan gewoon binnenlopen. Neem wel een legitimatie en mondkapje mee.
De GGD is al begonnen met het vaccineren op kleinere pop-up locaties in de regio. Zodat mensen dichtbij hun herhaalvaccinatie kunnen krijgen. Op de kleinere pop-up locaties wordt momenteel alleen gevaccineerd op afspraak. Houd de website van de GGD en de gemeente waar men woont in de gaten om te weten wanneer de GGD in de buurt komt.
Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter het coronavirus wordt afgeremd. De herhaalprik tegen corona kan: beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona; helpen voorkomen dat de zorg het te druk krijgt; helpen om bedrijven, horeca en sportscholen open te houden, doordat minder mensen ziek worden.

Kijk voor meer informatie over de herhaalprik op de website van de Rijksoverheid of kijk op www.ggdgelderlandzuid.nl/coronavirus


Ledenvergadering PvdA in De Schering

tiel • De ledenvergadering van de PvdA-afdeling Tiel wordt op maandag 28 november vanaf 20.00 uur gehouden in gebouw De Schering aan de Scheeringlaan 2 in Tiel. Volgens de PvdA wordt het een bijzondere vergadering. De PvdA-wethouder en de gemeenteraadsleden van de partij komen aan het woord. Ook wordt gesproken over de Provinciale Staten verkiezingen en de Waterschapsverkiezingen.