Sint-actie voor 225 kinderen

tiel • Door de inflatie en de stijgende energiekosten raken veel gezinnen in Nederland, maar ook in Tiel onder de armoede grens. De eindjes aan elkaar knopen is moeilijk, zéker nu de dure decembermaand in aantocht is. De Stichting Burgerweeshuis Tiel heeft daarom gemeend om, in samenwerking met de medewerkers van de sociale wijkteams in Tiel, weer een Sint-actie te realiseren.

Dat de nood hoog is blijkt onder meer uit het feit dat vorig jaar zo'n honderd kinderen op deze manier aan een Sinterklaascadeautje geholpen werden. Dít jaar, bij een inventarisatie van de wijkteams, kwam het aantal op 225 kinderen uit; ruim twee keer zoveel.
Bij speelgoedwinkel Intertoys werden 200 bonnen van 25 euro aangeschaft. De manager, Edwin Meijers, deed hier spontaan nog 25 bonnen bij. Drukkerij De Meerpaal verzorgde het drukwerk met daarop een Sinterklaasgedichtje.

Privacy gewaarborgd

Medewerkers van de sociale wijkteams, onder leiding van Margreet Schuurman, verspreiden de bonnen de komende dagen. Door op deze manier te werken wordt de privacy gewaarborgd.