• De staatssecretaris bezocht de huisjes in Maurik.
• De staatssecretaris bezocht de huisjes in Maurik. Foto: William Hoogteyling

Van der Burg: 'Chaletpark is een mooi voorbeeld'

maurik • Staatssecretaris Eric van der Burg van het ministerie van Justitie en Veiligheid en belast met vreemdelingenzaken was maandagmiddag op werkbezoek in de gemeente Buren. Hij bezocht het chaletpark waar vluchtelingen uit Oekraïne zijn gehuisvest en de crisisnoodopvang in een gedeelte van het gemeentehuis. 

De staatssecretaris bezoekt diverse noodopvanglocaties in Nederland. De huisjes voor vluchtelingen uit Oekraïne in Maurik zijn sinds 1 augustus in gebruik. De staatssecretaris vindt het chaletpark een interessante vorm van opvang. Hij ging tijdens zijn bezoek in gesprek met de bewoners en daarnaast met ondernemers uit Buren en inwoners van Maurik.
De staatssecretaris kreeg van de bewoners van het chaletpark een mand vol streekproducten en door de vluchtelingen gemaakte Oekraïense koekjes.
"Dit chaletpark is een van de eerste opvangvormen dat op deze manier in Nederland gerealiseerd is", aldus Eric van der Burg. "En nog steeds is dit een mooi voorbeeld als het om voorzieningen voor vluchtelingen uit Oekraïne gaat. Die boodschap wilde ik vandaag afgeven."
Vervolgens bezocht de staatssecretaris de crisisnoodopvang in het gemeentehuis. Van der Burg sprak met de bewoners over hun ervaringen en liet zich door de locatiemanager bijpraten over de stand van zaken.
Aan het einde van het werkbezoek sprak Van der Burg met het gemeentebestuur en een afvaardiging van de raad over beide opvanglocaties. De staatssecretaris heeft de gemeente en haar medewerkers gecomplimenteerd en bedankt voor hun inzet.

Blij met complimenten

"Fijn dat de staatssecretaris vandaag op bezoek is geweest", zegt burgemeester Josan Meijers. "We hebben goed en constructief met hem gesproken. Ik ben blij met de complimenten die de gemeente Buren kreeg over de wijze waarop de opvang hier geregeld is."