Verpleegkundig specialist Parkinson spreekt in parkinson café Tiel-Rivierenland

tiel • In wijkcentrum Westroyen (Predikbroedersweg 14) houdt Martha Huvenaars op maandag 28 november om 19.30 uur een presentatie over haar werk als verpleegkundig specialist Parkinson in Ziekenhuis Rivierenland.

Huvenaars vertelt ook hoe ze samenwerkt met neurologen, parkinson-verpleegkundigen en andere ParkinsonNet zorgverleners. Er is ruimte om vragen te stellen aan haar én aan de parkinson-verpleegkundigen die Martha Huvenaars aan de bezoekers voorstelt.
In Nederland leven ruim 63.000 mensen met parkinson (de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme). En ieder met zijn of haar eigen, unieke parkinson. Vaak staat er een team van zorgverleners, meestal in parkinson gespecialiseerd en daarmee aangesloten bij ParkinsonNet, om hen heen. De parkinsonverpleegkundige of de verpleegkundig specialist parkinson kan één van deze zorgverleners zijn. ParkinsonNet Tiel beschikt over drie parkinson-verpleegkundigen en over een verpleegkundig specialist Parkinson. Vragen die aan bod komen zijn: Wat doet een verpleegkundig specialist? Wat is het verschil met de parkinsonverpleegkundige? Werkt ze alleen vanuit het ziekenhuis? Werkt de verpleegkundig specialist samen met de parkinsonverpleegkundige in de wijk (Santé Partners) of in het verpleeghuis (Zorgcentra de Betuwe)? Wat zijn ervaringen van andere mensen met parkinson, met de verpleegkundig specialist parkinson en/of de parkinsonverpleegkundige? Zaal open 19.00 uur. Info: info@parkinsoncafetiel.nl of bel/WhatsApp Ton den Hertog, 06 243 78 007.