• Sinds 1982 kunnen Rivierenlanders voor medische zorg terecht bij Ziekenhuis Rivierenland.
• Sinds 1982 kunnen Rivierenlanders voor medische zorg terecht bij Ziekenhuis Rivierenland. Foto: Rob Zantinge

Ziekenhuis Rivierenland viert jubileum uitgebreid

Algemeen

TIEL •  Sinds 1982, dit jaar dus al veertig jaar, kunnen inwoners van de regio Rivierenland voor medisch-specialistische zorg terecht bij Ziekenhuis Rivierenland. Dit jubileum laat het ziekenhuis natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Voor bewoners van de regio, patiënten en medewerkers zijn er in de week van maandag 28 november tot en met 2 december allerlei activiteiten georganiseerd. 

Zo is er muzikale afleiding voor patiënten van de stichting ‘Muziek aan bed’ en verblijden koren en muzikanten van Zinder het ziekenhuis met optredens in de centrale hal. Daarnaast delen medisch specialisten hun kennis, tijdens de Ziekenhuis Rivierenland Collegetour, met belangstellenden.

Liefde en toewijding
“De afgelopen veertig jaar zorgden onze medewerkers met veel liefde en toewijding voor onze patiënten”, zegt Marc Hendriks, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Ook de komende veertig jaar blijft de patiënt op de eerste plaats staan.”

“Daarbij leggen we nóg meer de focus op de beleving van de gezondheid en het welzijn van de patiënten én de inwoners van de regio Rivierenland. Dat kunnen we niet alleen. Dit doen we samen met al onze gezondheidspartners in de regio. We zijn ontzettend trots op onze medewerkers en partners. Zonder hen was en is er geen Ziekenhuis Rivierenland.”

Ziekenhuis Rivierenland laat weten het belangrijk te vinden dat mensen kennis hebben over hun eigen gezondheid. En dat ze zich bewust worden van de voordelen van een gezonde leefstijl. Vanuit deze thema’s organiseert het ziekenhuis verschillende colleges, waarin medisch specialisten hun kennis en ervaring delen met Rivierenlanders.

Meekijken met kijkoperatie
• Zo is er op maandag 28 november om 19.00 uur het college ‘Het voorkomen van suikerziekte (diabetes)’.
• Meekijken met een kijkoperatie aan de galblaas kan op dinsdag 29 november om 14.00 uur.
• Het college ‘Zo werkt mijn hart’ wordt op donderdag 1 december vanaf 19.00 uur gehouden.

Meer informatie/inschrijven: www.ziekenhuisrivierenland.nl/40-jaar.
Voor oud-ziekenhuismedewerkers wordt een reünie georganiseerd.

De bijeenkomsten vinden plaats in een tent op het terrein van Ziekenhuis Rivierenland. Per bijeenkomst kunnen maximaal 140 mensen meedoen.

Prijsvraag
Om kinderen en tieners al op jonge leeftijd kennis te laten maken met het werken in een ziekenhuis, is er voor hen een prijsvraag bedacht. Zij maken kans om voor één dag directeur of verpleegkundige te zijn.

Meedoen aan de prijsvraag kan door antwoord te geven op de vragen ‘Wat zou jij doen als je één dag directeur van het ziekenhuis was?’ en ‘Wat zou jij doen als je één dag verpleegkundige was?’
Het antwoord kan, voorzien van naam, leeftijd en telefoonnummer, vóór donderdag 1 december worden gemaild naar zrviert@zrt.nl.