• Een gezellige middag met ruim zestig bezoekers.
• Een gezellige middag met ruim zestig bezoekers. Foto: Rob Kool

60+ Soos Passewaaij bestaat tien jaar

Algemeen

TIEL • Begin deze maand was het feest in de Stater, in de ruimte van wijkvereniging Passewaaij. De 60+ Soos bestond tien jaar. Tussen de start in 2012 en dit jaar, 2022, zijn de activiteiten van de 60+ Soos enorm uitgebreid. 

Een korte schets van de historie. Ooit in 2012 is de 60+ Soos gestart als burgerinitiatief. Wijlen José van Bekkum, Petra Werkman en Anton de Boer hebben zich gezamenlijk ingezet om iets te organiseren voor de ouderen in de wijk Passewaaij. Het begon met één middag in de maand samen koffiedrinken en wat praten.

Themamiddag
In 2013 waren er wekelijks ontmoetingen en kwam er eens per maand een themamiddag met een spreker in het programma. In 2014 was de start van de maandelijkse, gezamenlijke maaltijd, want Samen Eten is leuk en verbindt mensen. In 2015 ging een bewegingsgroep van start: 60+ en Fit.

En er kwam een fietsclub, die nog altijd - van april tot oktober - maandelijks tochten organiseert van ongeveer veertig kilometer in de regio. In 2016 lanceerde de 60+ Soos een eigen website, 60plussoospassewaaij.nl, en een Facebook-pagina. 

Schot in de roos
Ook een bridgeclub werd gelanceerd en dat bleek een schot in de roos. In 2017 kwam er de mogelijkheid om in het Linge Waalpark te jeu de boulen. En een jaar later ontstond het idee om ‘s zomers een paar uitstapjes te organiseren. Door middel van carpooling konden ongeveer twintig mensen er een middag op uit in de regio.

Zo werd bijvoorbeeld een mooie (pluk)tuin of een museum bezocht óf er werd een stadswandeling gemaakt. In 2019 kwamen, omn te ontspannen, Stoelyoga en ZenTangle tekenen in het programma. Tijdens de coronapandemie waren er weinig activiteiten. De klad kwam er in. Lockdowns belemmerden samenkomsten langdurig.

Iedereen leeft op
Na februari dít jaar gingen de deuren weer open. De activiteiten draaien weer en iedereen leeft op. De feestelijke middag was fantastisch georganiseerd. Met een toespraak en een dankwoord tot de bezoekers, vrijwilligers en de Wijkvereniging Passewaaij die alles mede mogelijk maken, kan terug worden gekeken op een geslaagde middag. Natuurlijk ontbraken de hapjes en drankjes ook niet. Al met al een gezellige middag met ruim zestig bezoekers.

Meer weten over de 60+ Soos? Kijk eens op de website 60plussoospassewaaij.nl of ga een keer langs bij één van de activiteiten.