• De stemfoto van Fleur de Kruijf van Miss Teen of Gelderland.
• De stemfoto van Fleur de Kruijf van Miss Teen of Gelderland. Foto: Tweel Light Zone Photography

Fleur gaat bij Miss Teen of Gelderland voor de winst

Algemeen

TIEL • Sportief, leergierig en vrolijk. De 17-jarige Fleur de Kruijf uit Tiel is het allemaal. Om die reden wordt zij op straat gescout met de vraag of zij mee zou willen doen aan Miss Teen of Gelderland. Dit is dé missverkiezing voor alle meiden uit Gelderland. Fleur twijfelt geen moment en gaat dit avontuur aan. “Ik hou van uitdagingen, dus ik dacht ik doe gewoon mee en ik zie wel hoe ver ik kom!”

De vrolijke Tielse voelde veel spanning op 16 oktober, tijdens de castingdag. “We hadden een voorstelronde, bikinironde en de Engelse ronde. Daar moesten we een Engelse vraag beantwoorden.” 

Daarna was het aan de jury de tijd om de finalisten te kiezen. “Na lang wachten, hoorde ik opeens mijn naam. Ik was verbaasd en had het niet zien aankomen.”

Miss Teen draait niet alleen maar om mooi zijn. Je innerlijk en inzetting is ook belangrijk. “Ik denk dat ik uitgekozen ben omdat ik altijd mezelf blijf, zelfverzekerd en vrolijk ben. Daarbij ben ik ook erg actief op social media en dat is voor zowel de sponsoren van Miss Teen als voor de jury fijn.”

Trainingsdagen
Iedere zondag is er een trainingsdag waar de finalisten aanwezig zijn. “Deze zijn erg divers en we leren iedere week iets nieuws. Op deze manier worden we klaargestoomd voor de finale op 23 december.”

Op die dag geven ze een gezamenlijke en individuele dans, is er een voorstelronde, bikinironde en een galaronde. De dans wordt op hakken gedaan, dat is nog wel even spannend.” Voor de galaronde mag iedereen een jurk uitkiezen. “Ik heb gekozen voor een goudachtige jurk en hoop daarmee op te vallen.

‘Alle meiden zijn prachtig’
Fleur hoopt dat ze wint. “Het is lastig om je kansen in te schatten en je gunt het iedereen. Want alle meiden zijn prachtig en iedereen is lief voor elkaar. Ik ga in ieder geval mijn best blijven doen en hopelijk ga ik er dan met de winst vandoor.”

Stemmen op Fleur kan via een SMS naar 3010: Poll Gelderland Fleur K. Daarnaast halen de finalisten ook nog geld op voor de LINDA Foundation. “Al het geld gaat naar kinderen in armoede. Op 11 december zal ik mijn unieke actie op mijn social media delen waarmee ik extra geld ga ophalen.”

Fleur van Eeuwijk