IGJ érg tevreden over hospice

tiel • Warm, persoonlijk en respectvol. Dat vindt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) van de zorg die Hospice Tiel geeft aan mensen in de laatste levensfase. De Inspectie is dan ook zeer tevreden over het hospice. 

Het viel de inspectie op dat de medewerkers veel aandacht hebben voor de cliënt, maar ook voor familie en naasten. Zo kan familie blijven slapen. En als ze dat willen, kunnen familieleden - een deel van de zorg - op zich nemen. Familie voelt zich dan ook betrokken.
SZR, waar Hospice Tiel onderdeel van is, laat weten trots te zijn op de medewerkers en vrijwilligers van het Hospice: 'Want zij zorgen ervoor dat het hospice een warme, vertrouwde omgeving biedt voor cliënten en hun naasten.' Hospice Tiel, onderdeel van SZR, biedt 24-uurs zorg in de laatste levensfase. Zorg met persoonlijke aandacht, gericht op kwaliteit van leven en waardig sterven. In een vertrouwde, warme omgeving maakt het specialistisch team van het hospice de laatste levensfase zo comfortabel mogelijk. Het hospice heeft professionele vrijwilligers van de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) die individuele aandacht geven en kleine activiteiten kunnen doen.