Herhaalprik tegen corona voor 60-minners

regio • De coronabesmettingen nemen toe. Met een herhaalprik tegen corona ben je beter beschermd en dat is belangrijk voor ons allemaal. Daarom kan iedereen die jonger is dan 60 jaar nu ook de herhaalprik halen. Dat gaat stapsgewijs, van oud naar jong. 

Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een verdere opleving van het virus kan worden afgeremd. Om een afspraak te maken kan worden gekeken op de website coronavaccinatie.nl/herhaalprik. 

Vernieuwde vaccins

Iedereen van 12 jaar en ouder kan snel een herhaalprik tegen corona krijgen met vernieuwde vaccins. Je kunt een afspraak maken nadat je bent uitgenodigd of als jouw geboortejaar aan de beurt is. Ben je jonger dan 60 jaar, dan krijg je geen uitnodiging in de bus.
Is jouw geboortejaar aan de beurt? Dan wordt dit aangekondigd via de social media kanalen van VWS, RIVM en GGD en op coronavaccinatie.nl. Houd deze dus goed in de gaten.
Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt toe. Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een verdere opleving van het coronavirus kan worden afgeremd. De herhaalprik tegen corona kan beschermen tegen ernstige ziekte, tegen een ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona, helpen voorkomen dat de zorg het te druk krijgt én helpen om onder andere bedrijven, horeca en sportscholen open te houden, doordat minder mensen ziek worden.

Vernieuwde vaccins 

De GGD vaccineert met vernieuwde mRNA vaccins. Deze bieden bescherming tegen meer varianten van het coronavirus dan de vorige vaccins. Ieder coronavaccin werkt anders, maar de veiligheid van alle coronavaccins staat bovenaan. Hier gelden strenge eisen voor.

Meer informatie- Coronavaccinatie.nl/herhaalprik- Ggdgz.nl/corona-