• Een wagen vol matten gaat naar binnen.
• Een wagen vol matten gaat naar binnen. Foto: Cees van Cuijlenburg

Overstap DOS Sportief en T&P Sport met emoties

maurik/eck en wiel/ommeren • Met een grootscheepse verhuizing van materiaal hebben de gymnastiekverenigingen DOS Sportief uit Eck en Wiel en T&P Sport uit Ommeren hun intrek genomen in sporthal Lignum in Maurik. De twee samenwerkende clubs starten hier na de herfstvakantie met de lessen. Dat gebeurt vooralsnog op de tijden van het reguliere schema.

De overstap bracht zo hier en daar toch nog wel enige emoties met zich mee, omdat de beide gymnastiekverenigingen hun vertrouwde omgeving verruilen voor een nieuwe locatie. Herinneringen op talrijke vlakken kwamen dan ook bovendrijven.
Bij het inladen van de gymtoestellen heerste er zelfs een beetje weemoed, maar eenmaal bij de sporthal Lignum in Maurik veranderde de stemming bij de verhuizers in gepaste blijdschap.

Bergingsruimte

In een eerder stadium was al vastgesteld dat de overstap van T&P Sport en DOS Sportief ook een pittige uitdaging is. Niet zozeer wat het lesgeven betreft, maar wel waar het gaat om de bergingsruimte. Deze is in de nieuwe sporthal beperkt, zodat het onderbrengen van de toestellen nog een puzzel op zichzelf vormt. In Lignum kan een samenspel van alle betrokkenen een soepele oplossing bieden. Een eerste overleg is al in gang gezet.

Attributen demonteren

In de oude zalen in Eck en Wiel en Ommeren moeten de komende weken nog enkele attributen gedemonteerd worden. De leiding hoopt tijdens de herfstvakantie in de sporthal wat precisiewerk te doen, zodat een en ander op tijd klaar is voor de start, in de eerste week van november.
DOS Sportief uit Eck en Wiel biedt onder meer turnen, streetdance, het Nijntje Beweegdiploma, gymkids en gymsport voor meisjes en jongens. Bij T&P Sport kan ook worden gekozen tussen verschillende soorten van sport, waaronder ook Freerunning en Zummania.