Tiel krijgt er vier monumenten bij

tiel • De gemeente Tiel start een procedure om vier panden aan te wijzen als gemeentelijk monument. Het gaat hierbij om de kiosk op het Burgemeester Hasselmanplein in het centrum, het ontsmettingsgebouw aan Hoveniersweg 106, de villa van de directeur van jamfabriek De Betuwe aan de Burgemeester Meslaan 75 en het voormalige gemeentehuis van Drumpt aan de Burgemeester Meslaan 98. Het doel van het aanwijzen van deze panden als gemeentelijk monument is volgens de gemeente om de cultuurhistorische waarden van de monumenten zoveel mogelijk te behouden.


'Je kind beter begrijpen'

tiel • De Johannesschool organiseert op maandag 31 oktober een (gratis) lezing met het thema 'Je kind beter begrijpen'. Loïs Eijgenraam, bekend van diverse boeken over onderwijs en opvoeding, vertelt over hoe je kind beter te begrijpen en te ondersteunen. Ze geeft tips hoe met diverse type kinderen om te gaan, zonder het eigene van het kind uit het oog te verliezen. De lezing begint om 20.00 en wordt gegeven in de Johannesschool, Vrije School Tiel, Priorlaan 3, Tiel. 


Oliebollenactie

lienden • Muziekvereniging Amicitia staat op zaterdag 5 november met oliebollen bij de Jumbo aan de Verbrughweg 16 in Lienden. De verkoop begint om 9.00 uur en de prijs voor tien oliebollen is 10 euro en voor vijf stuks 5 euro. De opbrengst is voor het uniformen- en instrumentenfonds.