Ontwerp- en vormgeefcursus fruitcorsowagen

tiel • Voor wie de kneepjes van het ontwerpen van een Fruitcorsowagen wil leren of bijspijkeren start binnenkort een ontwerp- en vormgeefcursus. Cursusleider Henk de Boom, zelf succesvol ontwerper, gaat aan de slag met een basiscursus vormgeven, waarbij diverse disciplines aan bod komen.

In vier gratis lessen passeren onder meer de volgende onderwerpen de revue: idee en originaliteit, het maken van een beweegbaar draadmodel, vormgeven aan een idee, onderstel wagen, constructie en het maken van een maquette.
De Boom organiseerde, samen met Stichting 4-Stromenland, al eerder dergelijke cursussen. "Het corso is een podium voor het ontplooien van ieders talent. Het gaat dus niet per se om ontwerpen. Iedereen die vaardiger wil worden in het maken van een corsowagen is welkom. We gaan samen aan de slag, maar je krijgt ook huiswerk mee." In het verleden brachten de cursussen vaak nieuwe talenten voort, die zich vervolgens verder ontwikkelde op de werkvloer. Het organiseren van de trainingen past bij de UNESCO-erkenning: het overbrengen van een traditie naar een nieuwe generatie. "We beschermen hiermee de corsotraditie en brengen de kwaliteit naar een hoger niveau."
De cursussen vinden plaats bij de TKV en de bouwhal van corsowagen Drumpt aan de Bulkweg 1 in Tiel op 6, 20, 27 november en op 11 december, van 10.00 tot 13.00 uur. De bijbehorende onderwerpen zijn: 1. Idee en originaliteit; 2. Maken van een beweegbaar draadmodel; 3. Het idee plaatsen op een onderstel met compositie leer; 4. Constructie en bewegende delen; 5. Praktijkgedeelte werken met diverse vormgeef-materialen. Wie niet de héle cursus kan volgen, kan zich toch opgeven of de mogelijkheden bespreken. Inschrijven via henk@tennisschoolhenkdeboom.nl of info@fruitcorso.nl met leeftijd, email en telefoonnummer.