• Er is genoeg werk voor jong en oud, iedereen is welkom.
• Er is genoeg werk voor jong en oud, iedereen is welkom. Foto: aangeleverd

In de natuur aan de slag op de Natuurwerkdag

Algemeen

RIVIERENLAND • Heel Nederland kan op vrijdag 4 en zaterdag 5 november weer meedoen aan de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Samen iets terug doen voor de lokale natuur en biodiversiteit, daar gaat het die dag om. Ook in de Betuwe werken vrijwilligers aan mooie natuurklussen die bijdragen aan natuurbehoud en natuurherstel.

Altijd al eens een eeuwenoude boom willen snoeien op een prachtige locatie? Tijdens de Natuurwerkdag kan het, want de Hoogstambrigade Bommelerwaard gaat aan de slag in de boomgaard bij Fort de Voorn. Onder deskundige begeleiding kunnen vrijwilligers helpen om, met aandacht voor de natuur, dit prachtige stukje cultuurhistorie te behouden. Door de leeftijd van de bomen biedt de boomgaard plek aan uilen en ringmussen als broedplaats. Het vallende fruit is ook een welkome aanvulling op het dieet van de das, die hier graag rondscharrelt.

Thedinghsweert
De particuliere woonvereniging op Landgoed Thedinghsweert organiseert dit jaar ook een klus. Op dit prachtige historische landgoed, vlakbij Tiel, kan een ieder helpen met het knotten van wilgen, het verstevigen van de oevers van de Linge, bloemen- en kruidenperken onkruidvrij maken en zelfs taxusbomen in vorm snoeien. Er is genoeg werk voor jong en oud, iedereen is welkom. Deze locatie is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Nationale Kilmaatweek
Tijdens de Natuurwerkdag gaan jong en oud op meer dan vierhonderd locaties in Nederland aan de slag met een leuke klus in de natuur. Dit jaar valt de Natuurwerkdag in de Nationale Klimaatweek. Door klimaatverandering hebben veel soorten het extra moeilijk. Nóg een reden om je handen uit de mouwen te steken dus. Kijk voor alle locaties en meer informatie op natuurwerkdag.nl en meld je aan.
LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende- en natuurorganisaties.