• Rayen Panday vertelt de grappigste verhalen en zingt achteloos een paar heerlijke nummers vanachter de piano.
• Rayen Panday vertelt de grappigste verhalen en zingt achteloos een paar heerlijke nummers vanachter de piano. Foto: aangeleverd

Cabaret, toneel en film in Agnietenhof

tiel • Cabaret, toneel en film vormen tot en met vrijdag het menu van Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof.

De film 'Where the Crawdads Sing' draait op dinsdag 18 en woensdag 19 oktober om 20.30 uur in de Kleine Zaal. Kya Clark groeide in haar eentje op in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, tót ze verdacht wordt van moord.
Paul de Leeuw staat komende donderdag om 20.00 uur met '60? We zien wel…' in de Rabozaal. Hij overziet zijn leven, zingt oude liedjes die nu misschien een heel andere betekenis hebben. Ook zingt hij nog nooit live in het theater gezongen nummers. Paul mijmert over zijn eerste, grote en ware liefde en maakt ouderwets lol met zijn publiek. De voorstelling is te combineren met een diner in het Theaterrestaurant.
Loes Luca brengt vrijdag om 20.00 uur in de Rabozaal 'Uit Het Hoofd' (toneel). In de door Maria Goos geschreven voorstelling kijkt een actrice aan het einde van haar carrière terug op haar leven. Ze vertelt over een vader met een geheim, een moeder die rust wil en een dochter die wil leven. Ze wonen in het naoorlogse Rotterdam bij opoe, die van makreel houdt en haar handen afveegt aan de gordijnen. Omdat ze niet meer helemaal is wat ze geweest is, moet een jonge actrice haar door de voorstelling heen slepen. Maar 'Uit Het Hoofd' zit op een bijzondere plek in het hoofd van de actrice: daar waar de leugen, de verbeelding, de herinnering en de werkelijkheid met elkaar onderhandelen om het leven draaglijk te maken.
Cabaret van Rayen Panday is er vrijdag vanaf 20.00 uur in de Kleine Zaal met Rayen Panday en 'Focus'. Panday vertelt de grappigste verhalen en zingt achteloos een paar heerlijke nummers vanachter de piano. Vanavond vraagt hij zich af waarom we ons zo in bijzaken verliezen dat we de hoofdzaken vergeten. Of we de aandacht die we zoeken en krijgen wel de juiste is. En hebben Pamela Anderson, Jezus Christus en Rayens Turkse kapper iets met elkaar gemeen? Rayen zal een poging doen deze en andere grote levensvragen te beantwoorden. Hij zal daarin niet slagen, maar wel redeneren op het scherpst van de snede.
Reserveren en informatie: www.agnietenhof.nl of 0344 673500