Dankbare taak met veel beleving

tiel • De afdeling Tiel van de Zonnebloem is dringend op zoek naar vrijwilligers. Een noodkreet waarvan secretaresse Margot Griede de inhoud als geen ander kan vertalen. ’"Wij zetten ons in voor mensen met een lichamelijke beperking die af en toe wat leuks willen doen en zich soms ook eenzaam voelen’", legt zij uit.

Om het helemaal duidelijk te maken vult Griede aan: ''Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om op bezoek te gaan bij deze mensen voor een praatje of een wandeling. Is daarvoor te weinig tijd, maar wel gelegenheid om te helpen bij het inschrijven van onze gasten voor de activiteiten, dan is zo iemand natuurlijk ook welkom."
De Zonnebloem organiseert meerdere activiteiten. Zo was er onlangs een ontspanningsmiddag in dorpshuis De Avezathen, met een optreden van de toneelvereniging Christina uit Ravenswaaij. "Iedereen beleefde veel plezier aan de voorstelling", aldus Margot Griede. "De mensen zijn na een hapje en een drankje allemaal blij naar huis gegaan." Om vervolgens direct weer in te haken op de actieve zoektocht naar vrijwilligers. '"Als dit beter past kan iemand zich ook opgeven om alleen bij een activiteit te helpen", aldus de secretaresse.
Uit de reacties blijkt dat het meehelpen een dankbare taak is met een grote mate van beleving, zowel voor de vrijwilligers als de gasten. Wie meer informatie wil kan een mailtje sturen naar Margot Griede, secretaresse van afdeling Tiel. Zij neemt dan contact met de betrokkene op. Mailadres: zonnebloemtiel@gmail.com