Onderministers Ethiopië bezoeken waterschap

tiel • Vier Ethiopische onderministers bezoeken komende woensdag Waterschap Rivierenland in Tiel. Het gaat om Dr. Abraha, State Minister (onderminister/staatssecretaris) van Water Administration, en om de drie hoofden van de regionale waterbureaus (ministers van regionale deelstaten) van de Ethiopische deelgebieden Oromia, Afar en Amhara. 

Uitwisseling

De vier Ethiopische onderministers zijn in Nederland op werkbezoek voor uitwisseling van waterkennis en -ervaring. Ethiopië is in het internationale hulp- en handelsbeleid een belangrijk land.

Investeringen

Er zijn veel Nederlandse investeringen in Ethiopië, waaronder ook tuinbouw en sierteelt. Water speelt daarin een belangrijke rol, zeker ook het duurzaam managen van waterbeschikbaarheid en waterkwaliteit.


Info-avond Tiel-West aardgasvrij

tiel • In de WoonWijzerWinkel aan de Teisterbantlaan 1a in Tiel vindt voor bewoners van de Burgemeesterswijk, de Bloemenbuurt en de buurt Tiel-West op donderdag 20 oktober van 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) een bijeenkomst plaats. In 2050 moet Nederland aardgasvrij zijn. Ook in Tiel wordt gekeken naar nieuwe manieren van verwarmen, koken en douchen. De gemeente doet daar onderzoek naar, samen met de woningcorporaties, het energieloket en energiecoöperatie Fruitstad. Er zijn verschillende mogelijkheden. Mensen nemen zelf maatregelen voor hun eigen woning, met bijvoorbeeld een warmtepomp. Of het wordt voor meerdere huizen of zelfs hele wijken geregeld, bijvoorbeeld met een warmtenet. De gemeente bespreekt graag met de bewoners van Tiel-West wat de mogelijkheden zijn. Deelnemers kunnen zich aanmelden door te mailen naar duurzaam@tiel.nl o.v.v. Informatieavond Tiel-West aardgasvrij.

Luisterpalen

Tussen 18 en 27 oktober worden in Tiel-West drie Luisterpalen geplaatst, onder andere bij Winkelcentrum Westlede. De Luisterpaal biedt iedereen in de buurt een luisterend oor over de overgang naar duurzame warmte. Vragen en suggesties van inwoners worden meegenomen in het traject naar een aardgasvrij Tiel-West.