Blokfluitcursus Kunst en Vriendschap

maurik • Om iedereen de kans te geven te beginnen met muziek maken, organiseert Kunst en Vriendschap uit Maurik een blokfluitcursus. 

Wellicht heb je ze wel eens gezien, één van de orkesten van Kunst en Vriendschap uit Maurik. De actieve vereniging is met het Groot Orkest aanwezig bij bijvoorbeeld de 4 mei herdenking én tijdens het jaarlijkse kerstconcert en terrasconcert. Daarnaast zijn het Opstap en Midden Orkest van de vereniging vaak te zien bij eigen concerten in 't Klokhuis en verblijden ze regelmatig de bewoners van zorgcentrum de Valentijn.
Vorig jaar was de vereniging druk met een muziekproject op basisschool De Hoeksteen waarbij tachtig leerlingen een aantal maanden muzieklessen kregen, een zelf gekozen instrument leerden bespelen, samen in een groot orkest mochten repeteren en een spetterend eindconcert mochten geven.
De blokfluitcursus is de ideale opstap naar het leren bespelen van een (blaas)instrument, omdat alle basisvaardigheden geleerd worden en je samen muziek gaat maken. De cursus bestaat uit wekelijkse lessen op vrijdag van 15.00 tot 15.45 in Dorpshuis ‘t Klokhuis, vanaf 4 november. De lessen worden verzorgd door Jooske van Andel, tevens dirigente van het Opstap en Midden Orkest van de vereniging. Voor 75 euro worden er zestien groepslessen, een blokfluit, lesmateriaal en een afsluitend concert aangeboden. Ook is er voldoende ruimte om andere instrumenten te proberen. Opgeven kan via de website kunstenvriendschap.nl/opgeven-blokfluitcursus. Meedoen kan vanaf 6 jaar.