De zwerfboekenkast voor de buurt
De zwerfboekenkast voor de buurt Foto: Kim Boelhouwer

Montessori Tiel deelt leesboeken met de buurt

tiel •  Op de Montessori Tiel wordt veel aandacht besteed aan lezen. "Hoe fijn is het om helemaal op te gaan in een verhaal en meegenomen te worden door de personages in het boek?" aldus Tamara Blijdestein, de directeur van Montessori Tiel. "De leerlingen lezen dan ook elke dag in hun favoriete boek en er wordt veel voorgelezen door de leerkrachten."

De school heeft een eigen schoolbieb waar de leerlingen elke week boeken kunnen lenen. "De bieb wordt jaarlijks aangevuld met nieuwe boeken." Blijdestein is in 2021 komen werken bij de Montessorischool in Tiel: "Maar ik miste het Montessorionderwijs”, geeft ze aan. "Het is een kleinschalige school waar natuur, cultuur en voeding hoog in het vaandel staan."

Sinds deze week heeft de school een zwerfboekenkast voor de leerlingen van school en een zwerfboekenkast voor de buurt. Hiermee wil de school het lezen blijvend stimuleren voor de eigen leerlingen, maar ook voor de kinderen uit de buurt. De zwerfboekenkast werkt heel eenvoudig: een kind kiest een boek uit, neemt het mee naar huis en als het boek uit is laten ze het weer verder zwerven.

De school is erg trots op de zwerfboekenkasten die met behulp van een aantal vrijwilligers gerealiseerd konden worden. De kasten zijn gemaakt door een opa van leerlingen van de school. Vervolgens heeft een aantal creatieve leerkrachten de kasten beschilderd en zijn ze door een handige vader opgehangen bij de Dahliastraat 27.

"We hopen dat we met de zwerfboekenkasten nog meer kinderen kunnen laten meegenieten van de geweldige leeswereld."