Stichting Burgerweeshuis verruimt projectcriteria

Tiel •  De Stichting Burgerweeshuis Tiel ondersteunt van oudsher projecten voor en door Tielse jongeren (tot 28 jaar) en projecten voor Tielenaren met een verstandelijke beperking. Recent heeft het bestuur van de stichting besloten om het ook mogelijk te maken dat projecten kunnen worden ingediend voor Tielenaren met een lichamelijke beperking. Deze projecten worden beoordeeld en eventueel ondersteund met een financiële bijdrage. Mensen die denken dat hun project in aanmerking komt voor een financiële bijdrage van Stichting Burgerweeshuis, kunnen kijken op de website.

Per 1 september is het pand van de stichting verkocht aan woningcorporatie Thius. In het pand worden appartementen gerealiseerd, bestemd voor het project 'begeleid wonen met begeleiding op afstand voor jongeren'. Het is een project dat nauw aansluit bij de (oorspronkelijke) doelstellingen van het Burgerweeshuis.

Ook dit jaar heeft het bestuur al diverse projecten medegefinancierd. Het meest in het oog springend zijn de bijdragen die zijn toegezegd voor de bouw van een nieuw clubhuis voor Scouting Phoenix Tiel (70.000 euro) en de bouw van onder andere (jeugd)kleedlokalen voor de voetbalvereniging Theole (100.000 euro). Niet eerder werden dergelijke grote bedragen voor projecten toegezegd.

q  burgerweeshuistiel.com