Drukte op de parkeerplaats bij Van der Valk, terwijl de verslaggeefster van Omroep Gelderland in gesprek is met deelnemers van Flipje op wielen
Drukte op de parkeerplaats bij Van der Valk, terwijl de verslaggeefster van Omroep Gelderland in gesprek is met deelnemers van Flipje op wielen Foto: Cees van Cuijlenburg

Flipje op wielen blij met grote deelname Rijntocht

Algemeen

tiel • Voor de toertocht van Flipje op wielen naar de omgeving van Maurik bestond grote animo. Even leek het vestigen van een nieuw deelnemersrecord dichtbij, maar enkele afzeggingen van het laatste moment hielden dat tegen. Nu bestond de stoet uit ruim twintig deelnemers.

Bij elkaar oogde het gezelschap als een lang bewegend lint, dat met verve door het Betuwse landschap trok. Overal trokken de keurig in het gelid rijdende scootmobielen de aandacht. Meermalen klonk er applaus vanaf de kant voor het initiatief van Flipje op wielen.

De tocht startte vanaf hotel Van de Valk, waar omroep Gelderland present was voor het maken van interviews met een aantal deelnemers. In een later stadium worden ook nog opnamen voor televisie gemaakt. In het eerste deel leidde het traject ook over de Rijndijk met een tussenstop bij restaurant De Waterspiegel op het Eiland van Maurik. De rijders konden hierbij genieten van prachtige uitzichten op de rivier en de verschillende campings.

Flipje op wielen heeft er nu vijf toertochten opzitten, alsmede een succesvolle deelname aan de avondvierdaagse in Passewaaij. De tocht naar Maurik vormde het slot van dit nog lopende seizoen. Er wordt nog nagedacht over een eventuele toegift en een activiteit in de gezelligheidssfeer voor later in het jaar. In hoeverre daaraan gestalte kan worden gegeven is nog niet bekend.

Wie meer wil weten kan contact opnemen met Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com Alle bijzonderheden staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl.