Afbeelding
Foto: 123RF.com

Gezondheidstest voor inwoners van gemeente Buren

Algemeen

MAURIK • Inwoners van 50 tot 70 jaar uit de dorpen Maurik, Eck en Wiel en Rijswijk kunnen op 8 oktober hun gezondheid laten testen in de nieuwe sporthal Lignum in Maurik. Met verschillende testen, voorlichting en een informatiemarkt krijgen zij inzicht in de gezondheid en vitaliteit. Ook kunnen deze inwoners meedoen aan beweegactiviteiten.

Inwoners kunnen onder andere hun bloeddruk, bloedsuiker en BMI laten controleren. Medewerkers van Huisartsenpraktijk Engelsch Hof en de diëtiste zijn aanwezig om testen af te nemen. Ook fysiotherapeuten van Sport For All werken mee aan verschillende testen, zoals kracht, balans, knijpkracht en beweegtesten.

Als de testen er aanleiding voor geven, is de huisarts aanwezig voor een kort adviesgesprek. Er vinden groepsgewijze voorlichtingen plaats over mentale gezondheid, slapen en alcoholgebruik. Er is een audicien aanwezig om gehoortesten te doen. Daarnaast geeft Welzijn Rivierstroom informatie over het sociale aanbod in de gemeente. Tussendoor zijn er korte beweegclinics. De Gezondheidstest wordt aangeboden door de gemeente Buren, in samenwerking met vele organisaties en zorgverleners uit Buren en de regio.

Samen in beweging
Onder de noemer ‘Samen in beweging’ wil de gemeente zoveel mogelijk inwoners in beweging krijgen om te werken aan je gezondheid. Monique Bettink – Pierik, wethouder sport en gezondheid: “Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn. Een goede gezondheid is niet altijd vanzelfsprekend, maar daar kun je ook op oudere leeftijd wel aan werken. Bijvoorbeeld door een actieve leefstijl, waarbij u voldoende beweegt en gezond eet.”

Aanmelden
De gezondheidstest is bedoeld voor inwoners uit Maurik, Eck en Wiel en Rijswijk, in de leeftijd 50 tot 70 jaar. In de overige kernen worden op een later moment gezondheidstesten georganiseerd. Wie wil deelnemen, kan zich aanmelden via www.ggdgz.nl/gezondheidstest. Na het invullen van de gegevens kan een starttijd gekozen worden. Aanmelden kan ook via jboerboom@ggdgelderlandzuid.nl of 06-83169782 (op maandag, dinsdag of donderdag).