• Mahmut Artan en het team van MA Lifestyle club.
• Mahmut Artan en het team van MA Lifestyle club. Foto: Aangeleverd

Open dag MA Lifestyle club

tiel • Op woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag met als thema 'Samen op pad'. Eigenaar Mahmut Artan van MA Lifestyle club in Tiel steunt de afdeling Rivierenland van Alzheimer Nederland, ook dit jaar, samen met zijn team. Het thema valt mooi samen met Be Active Day, een landelijke open dag van de fitnessbranche in het kader van de Europese Week van de Sport. 

Wie denkt aan fitness, denkt vaak aan het klassieke beeld van krachttraining met zware gewichten. Maar fitness is véél meer dan dat. Mensen kunnen fitnessen waar, wanneer en met wie ze maar willen. Daarnaast is het niet gebonden aan leeftijd en kan er op elk moment me gestart worden. 

Fitness is niet voor niets de meest beoefende sport van Nederland. Al drie miljoen mensen doen wekelijks aan deze laagdrempelige vorm van sport. Er is bovendien keuze uit een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Op de landelijke open dag van de fitnessbranche wordt de nadruk gelegd op de diverse groepslessen van Les Mills.

Eigen focus

Er zijn diverse lessen, die allemaal hun eigen focus hebben. Ga voor conditie, kracht, balans, een stukje stress-release of voor een mix hiervan. Alles is mogelijk. De lessen zijn door iedereen te volgen, op zijn of haar eigen niveau. Er is keuze uit onder meer de Les Mills-lessen Bodybalance, Bodyjam, Bodypump en Bodycombat.

Onderzoek laat zien dat mensen die voldoende bewegen minder vaak dementie krijgen. Dat is niet vreemd, aangezien bewegen ontzettend gezond is voor de hersenen.

Healthcheck

Iedereen kan woensdag meesporten tijdens de Be active day. Wie nog niet lid is, ontvangt dan bovendien een weekpas, waarmee één week lang gratis kan worden gesport bij MA Lifestyle club. Ook kan een gratis Healthcheck worden uitgevoerd. In ruil daarvoor ontvangt de organisatie graag een donatie voor Alheimer Nederland/Rivierenland. Ook leden worden gestimuleerd familie en vrienden uit te nodigen. En natuurlijk om te doneren. Tijdens deze dag zijn bovendien gesponsorde goodiebags te koop.