• Jeroen van Veen tijdens een eerdere editie van Muzikale Mo(NU)menten.
• Jeroen van Veen tijdens een eerdere editie van Muzikale Mo(NU)menten. Foto: Richard Brusse

Liggend luisteren naar Einaudi

BUREN • In de tuin van het Marechausseemuseum in Buren speelt meesterpianist Jeroen van Veen in de avond van zaterdag 24 september in het kader van Muzikale Mo(NU)menten 2022 werk van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi.
Als publiek liggend luisteren naar de sfeervolle, dromerige klanken van Einaudi, waaronder composities uit de film 'Intouchables'. Jeroen van Veen trekt er al jaren volle zalen mee.  

Niet-alledaagse locaties

Nou ja, zalen.... Jeroen speelt juist vaak op niet-alledaagse concertlocaties, zoals Radio Kootwijk, het Scheepvaartmuseum, de koepelgevangenis van Breda of het postkantoor aan het Neude in Utrecht. Nu is de Culemborgse musicus dus te zien en horen in de prachtige tuin van het Marechausseemuseum in Buren. Voor de bezoekers is het daarom handig om een matje mee te nemen en om warme kleding aan te trekken. 

Voorprogramma

In het voorprogramma speelt het Zinder Klarinetensemble, onder leiding van Nicole van Jaarsveld. Samen met de jonge talenten van vioolensemble Maanliev, onder leiding van Jeanne Biessen, hebben ze een mooi programma samengesteld om deze bijzondere concertavond mee te openen.

Avondconcert

Het gaat om een ligconcert, dus het publiek dient een matje, matrasje of zitzak mee te nemen. En het kán koud zijn, dus warme kleding en/of een dekentje is ook aan te raden.
Het is voor en na het concert mogelijk een drankje te kopen. Er is geen pauze. In tegenstelling tot de overige zeven concerten van Muzikale Mo(NU)menten gaat het om een avondprogramma, dat om 19.30 uur begint.

Vier weekenden

Muzikale Mo(NU)menten 2022 vindt gedurende vier weekenden in september plaats op acht verschillende locaties. De organisatie is in handen van het Cultuur- en Erfgoedpact Rivierenland. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma op de website www.muzikalemonumenten.nl.