WK-presentatie/clinic op OBS de Wiekslag te Rijswijk
WK-presentatie/clinic op OBS de Wiekslag te Rijswijk Foto: Dirk van Suilichem

Gastheer van Italiaanse volleybalsters

rijswijk/maurik • Eind deze maand vindt in Arnhem, Apeldoorn, Rotterdam én in Polen het WK damesvolleybal plaats. De gemeenten Buren en Neder-Betuwe huisvesten het nationale Italiaanse team. De Italiaanse volleybalsters overnachten in Fruithotel Ochten en trainen bij Julien in Lienden.

"Als volleybalvereniging zijn wij verheugd dat het WK zo dichtbij is", zegt Dirk van Suilichem, voorzitter van volleybalvereniging De Driesprong uit Rijswijk. "Hier willen we bij stilstaan en leuke dingen mee doen. Zo gaan we met onze leden, aanhang, oud-leden, onder wie een oud-international die onze heren trainde, Lidy Schut, en geïnteresseerde leden naar de interland Italië-België in het Gelredome. Ook gaan we naar onze buren, basisschool De Wiekslag om de bovenbouw een lezing te geven over volleybal en het WK. En over zit- en beachvolleybal. Daarnaast over het belang van bewegen en gezonde voeding. Een andere voormalig herentrainer van ons, Chantal van Wamel, is nu de teammanager van het nationale (dames)zitvolleybalteam en komt hier ook over vertellen."

Oranjecafé

Volleybalvereniging De Driesprong heeft van de gemeente Buren groen licht en subsidie gekregen om met (oud-)leden, potentiële leden én met het hele dorp Rijswijk en geïnteresseerden uit Maurik een heus WK-oranjecafé op touw te zetten. Dat oranjecafé wordt gerealiseerd in zaal De Hoekenburg in Rijswijk. "Net als bij het WK-voetbal in de kroeg, bouwen wij De Hoekenburg om tot oranjetempel en kijken we de poule-topper Nederland-Italië op een groot scherm samen", aldus Van Suilichem. "Met Hollandse bitterballen, kaasblokjes en Hollandse vlaggetjes. En, als gastheer van Italië, wellicht ook met pizza-slices en bijbehorende muziek natuurlijk."
Ook voor de kinderen is er iets bijzonders, want volleybalvereniging De Driesprong heeft de Nevobo WK-bus geregeld, met daarin attributen als een smashmeter en een selfie-frame. "Natuurlijk nodigen we ook De Wiekslag uit en de ouders van de kinderen", aldus Van Suilichem, die zegt dat zijn volleybalvereniging groeit. "Tegen de trend in groeien", zegt hij. "We zijn klein, maar wel de gezelligste. Inmiddels zijn we daardoor de grootste volleybalvereniging van de gemeente Buren geworden. We hebben onze medewerking verleend voor het onlangs geopende netsportveld in Maurik. Ook zijn wij één van de verenigingen bij de sportinstuif, komende zaterdag, ter ere van de opening van de nieuwe sporthal. Bij deze opening was international Demi Korevaar aanwezig. Zij spoorde onze leden en bewoners aan om met onze vereniging naar het WK te gaan."

Wedstrijd gratis bekijken

Dirk van Suilichem benadrukt dat alle inwoners van Rijswijk en geïnteresseerden uit Maurik welkom zijn om de wedstrijd Nederland-Italië gratis te komen bekijken, inclusief allerlei nevenactiviteiten.