• De bus wordt nog steeds bestuurd door vrijwilligers.
• De bus wordt nog steeds bestuurd door vrijwilligers. Foto: aangeleverd

Buurtbusvereniging Maurik bestaat veertig jaar

Algemeen

MAURIK • De Buurtbus Maurik bestaat veertig jaar. De eerste rit was op zaterdag 11 september 1982. De bus werd destijds door burgemeester Hoek van Maurik officieel overgedragen aan wethouder Driessen van het Buurtbus-comité.

De route waarlangs de bus reed, begon in Maurik. Via Rijswijk en Ravenswaaij werd naar het Plein in Zoelmond gereden. De bus stopte onderweg uiteraard bij de haltes, maar als er iemand tússen de haltes de hand opstak ten teken dat men mee wilde, dan stopte de bus ook. En dat is nog steeds zo. Na een aantal jaren werd de route uitgebreid naar de Kerk in Beusichem, waar men kon overstappen op de ‘grote bus’ naar Culemborg. Ook dat kan nog altijd. De bus werd en wordt nog steeds bestuurd door vrijwilligers. 

Het veertigjarig bestaan werd op vrijdag 9 september gevierd. De start van deze dag was bij Pannenkoekenhuis De Waterspiegel in Maurik, waar voor iedereen koffie met een gebakje klaarstond. Vervolgens werd ingescheept op De Blauwe Bever, die het gezelschap naar het Veerhuis in Beusichem bracht. Ander vervoer dus, van Maurik naar Beusichem. Bij het Veerhuis stond een heerlijke lunch klaar, waarbij ook een aantal oudgedienden aanschoof. Tijdens de ‘naborrel’ was een aantal genodigden aanwezig, onder meer van de gemeente Buren, van ARRIVA én de oudste passagier, die vanaf de eerste dag met de Buurtbus meerijdt, minstens één keer per dag en soms vaker.