Afbeelding
Foto: 123rf.com

Gemeente Buren stelt tegemoetkoming voor controle coronatoegangsbewijs beschikbaar

Algemeen

BUREN • Horecaondernemers, sportverenigingen, commerciële sportorganisaties, gemeenschapshuizen en evenementen uit de gemeente Buren komen in aanmerking voor een tegemoetkoming voor het controleren van het coronatoegangsbewijs.

Het gaat om de controles in de periode 1 januari tot en met 26 maart van dit jaar. De Rijksoverheid heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld. Begin 2022 stelde het kabinet nogmaals een bedrag ter beschikking om de CTB-plichtige branches te compenseren over genoemde periode. In deze periode was het controleren van het coronatoegangsbewijs tot 8 februari verplicht voor ondernemers, instellingen, (sport)verenigingen en evenementen. Inmiddels heeft de gemeente dit geld van het Rijk ontvangen. De gemeente Buren kan dit geld nu gaan uitkeren aan de partijen die daar recht op hebben.

De gemeente Buren stelt voor deze regeling 90.000 euro beschikbaar. De gemeente waardeert elke commerciële en niet-commerciële (sport)organisatie die zich inzet voor de controle op het coronatoegangsbewijs. Zij ontvangen daarom allemaal een gelijk bedrag van ongeveer 750 euro. Het bedrag is afhankelijk van het aantal ingediende en toegekende aanvragen. De gemeente heeft een eenvoudige regeling opgesteld, om administratieve lasten voor de aanvragers zoveel mogelijk te voorkomen.

Horecaondernemers, commerciële sportorganisaties, verenigingen, gemeenschapshuizen en evenementen die moesten controleren op het coronatoegangsbewijs, kunnen tot uiterlijk 30 september een aanvraag indienen via www.buren.nl/compensatie-ctb.

Ook culturele instellingen en verenigingen moesten het coronatoegangsbewijs controleren. Zij krijgen al een financiële compensatie vanuit het coronasteunpakket voor de culturele en creatieve sector.