Kunstmarkt in tuinen museum

buren • In Buren wordt komende zondag, voor de 24ste keer, de niet meer weg te denken Kunstmarkt gehouden. De Kunstmarkt valt deze editie samen met Open Monumentendag, waar het museum vanzelfsprekend ook aan deelneemt. Ruim zestig kunstenaars richten de tuinen van het Marechausseemuseum in tot de grootste openlucht expositie van het Rivierengebied. Er worden allerlei soorten kunstwerken van diverse disciplines getoond. 

Kaarsenmakerij

In 'kunststad' Buren zijn zondag ook de kaarsenmakerij, veel kleine winkeltjes en galeries geopend. Daarnaast is het een echte aanrader om ook het Marechausseemuseum te bezoeken.


Hulpgoederen Suriname komen goed terecht

tiel/suriname • Vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Suriname hebben op 25 juli van dit jaar een container met hulpgoederen verscheept. De container, die heel veel goederen voor diverse projecten bevatte, kwam vorige week maandag in Suriname aan en is meteen uitgeladen. Zo kwam een zeer verheugde inwoner van het dorpje Balingsoela onder meer houdbaar voedsel voor zijn dorp ophalen. De contactpersoon van de stichting in Suriname, de heer S. Soekhlal, overhandigde een aantal matrassen aan de commandant van de brandweer. 

Medische Zending

Ook overhandigde hij verbandmiddelen en medicijnen aan de directeur van de Medische Zending.