Het Fruitcorso in Tiel is er voor iedereen

tiel • Voor het eerst is de corsomaandag gratis. De dag staat in het teken van jong en oud. Initiatiefnemer en bestuurslid Tom van Oostrom zegt: "De maandag was van oudsher een dag voor ouderen. De laatste jaren is het een beetje zoeken geweest hoe er een goede invulling aan te geven. We denken nu aan leerlingen van de basisschool en aan ouderen.'' 

De gratis dag is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis en het Burgerweeshuis in Tiel
Aan elke basisschool in een ‘corsoplaats' is gevraagd mee te doen (groep 6 en 7) en dat heeft geresulteerd in een aantal aanmeldingen. Er is ook voor gratis vervoer gezorgd. "We zijn blij met de aanmeldingen. Het is de eerste keer, zoiets moet ook groeien. Een paar honderd leerlingen maken spelenderwijs kennis met fruit en groenten én natuurlijk het Fruitcorso."
Voor de ouderen (70+) is er bij het kopen van een kopje koffie een verrassing in de vorm van een gratis stukje Betuwse appeltaart. Een waardebon daarvoor kan worden uitgeknipt uit Het Kontakt. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis in Tiel. Ook de Betuwse Gebakkraam Op 't Hof/Eckelboom trakteert bij het 60-jarige corso op maandag. De Tielse senioren uit de verzorgingshuizen kunnen daar met een coupon een gratis oliebol halen.
Iedereen is welkom op 19 september, twee dagen na het Fruitcorso. "Het levert ook voordelen op. We hebben geen beveiliging nodig en geen vrijwilligers bij de kassa's. We hopen de maandag nieuw leven in te blazen."
Naast genoemde activiteiten kunnen de bezoekers op maandag ook de corsowagens uitgebreid bewonderen. En er staan kramen met streekproducten die geproefd en gekocht kunnen worden. Corsomaandag is onderdeel van de Betuwse Oogstweek. Door het groeien van het eventaanbod tijdens deze feestelijke week vol activiteiten heeft 4-Stromenland meer werk. Hierdoor zoekt de stichting per direct vrijwilligers die willen ondersteunen bij de organisatie of realisatie van alle (sub)evenementen. "Van organisatiekracht tot hekkensjouwers; iedereen is van harte welkom bij onze corsofamilie", zegt Tom bvan Oostrom. Past dit bij jou? Geef je op via info@fruitcorso.nl."