Flipje op Wielen steekt met pont de Waal over

tiel • De razend enthousiaste groep scootmobielrijders die meegaat met de toertochten van Flipje op wielen, maakt op woensdag 24 augustus de oversteek naar het land van Maas en Waal. Dat gebeurt vanaf Tiel met de pont. De start is om half twee vanaf de kade. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. 

Eerder organiseerde Flipje op wielen al succesvolle tochten in de richting Echteld-Ochten en Ophemert-Wadenoijen. Ook de deelname aan de avondvierdaagse in Passewaaij kende een goed verloop. En woensdag dus toeren naar Wamel en Beneden-Leeuwen, met vooraf een vaartochtje met Pomona. De lengte van toertocht is 20 kilometer. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van tien kilometer per uur. Een aantal jaren geleden maakte Flipje op wielen voor de eerste keer een overtocht met de pont.
In Beneden-Leeuwen wordt deze keer een tussenstop ingelast op een gezellig terras. De route terug gaat over de brug en eindigt bij hotel Van der Valk. De organisatie neemt de kosten van de pont voor haar rekening. De kosten voor deelname zijn 5 euro, consumpties zijn voor eigen rekening. Iedereen met een scootmobiel kan deelnemen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen.
Verder in het seizoen, op vrijdag 16 september, staat een cursus scootmobielrijden gepland in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. En op woensdag 21 september is er opneiwu een toertocht. De organisatie verzoekt deelnemers dringend tijdig aanwezig te zijn, om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en ervoor te zorgen dat het voertuig technisch in orde is. Deelnemers dienen een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen voor als zij pech krijgen.
Wie mee wil rijden kan dat laten weten via Hans Mulders, tel. 06 528 37 486. Alle bijzonderheden, ook foto's, staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto's). Opgeven voor de toertochten is eveneens mogelijk via deze website (button activiteiten). Wie door omstandigheden pas op het allerlaatst kan beslissen, mag zich ook rechtstreeks bij het vertrekpunt registreren, maar aanmelden geniet de voorkeur.