• Het Fruitcorso in Tiel is in zestig jaar uitgegroeid tot een evenement van landelijke allure.
• Het Fruitcorso in Tiel is in zestig jaar uitgegroeid tot een evenement van landelijke allure. Archieffoto: Jan Bouwhuis

4-Stromenland zoekt vrijwilligers met pit

tiel • Het Fruitcorso in Tiel is in zestig jaar uitgegroeid tot een evenement van landelijke allure. Met deze groei en het aanvullen van het activiteitenaanbod ligt er nog veel werk bij alle vrijwilligers van Stichting 4-Stromenland. 

"Om het jubileumjaar tot een succes te maken zijn wij altijd op zoek naar talent met pit", zegt voorzitter Laurens Verspuij. Het eerste evenement van de Betuwse Oogstweek, Appeltjesdag, nadert met rasse schreden. Op zondag 11 september ziet dit nieuwe element het levenslicht. Samen met Astylos organiseert het Fruitcorso de Appeltjesloop, een wandel- en hardlooptocht voor alle leeftijden. 

Grachtenconcert

Ook het Rotary Tiel Grachtenconcert kent zijn debuut tijdens de oogstweek. Mede gezien het uitgebreide programma zoekt Stichting 4-Stromenland nog naarstig naar vrijwilligers. De afgelopen twee jaar waren zwaar voor de organisatie. Het coronavirus zorgde ervoor dat het evenement niet georganiseerd kon worden. Ook de fysieke samenkomsten met vrijwilligers konden door alle beperkingen niet altijd worden gehouden. Het Fruitcorso kent een trouwe achterban die zijn steentje bij wil dragen. Toch zijn er op diverse terreinen nieuwe vrijwilligers meer dan welkom. Dat geldt bijvoorbeeld voor de begeleiding van het Kindercorso, maar ook voor werkzaamheden achter de bar. De Betuwse Oogstweek kent veel onderdelen, waarvoor 'handjes' nodig zijn. Hierdoor zoeken de diverse organisatoren, zoals Appelpop, Astylos en het Fruitcorso, per direct vrijwilligers die op één of andere manier willen ondersteunen bij de organisatie of realisatie van alle (sub)evenementen.
"Van organisatiekracht tot hekkensjouwers; iedereen is van harte welkom bij onze corsofamilie", aldus voorzitter Laurens Verspuij.
Kijk voor meer informatie op www.fruitcorso.nl en opgeven kan via info@fruitcorso.nl