• Vreugde bij de winnaars van de BZS Trophy, Koninklijke Racing Club (KRC) uit het Belgische Genk.
• Vreugde bij de winnaars van de BZS Trophy, Koninklijke Racing Club (KRC) uit het Belgische Genk. Foto: Serge Sanramat

KRC Genk wint in Beusichem tweede BZS Trophy U16

Sport

BEUSICHEM • Op een, met dank aan de vele vrijwilligers, prachtig aangekleed sportpark vond het afgelopen weekeinde de tweede editie van de BZS Trophy plaats. De poulewedstrijden op zaterdag stonden in het teken van een gunstige uitgangspositie voor de kwartfinales op zondag. 

Onder grote publieke belangstelling trapte het BZS Regioteam het toernooi af tegen Vitesse. Het was de opmaat voor een prachtige eerste dag, met de volgende kwartfinales als uitkomst: Vitesse-AZ, Schalke 04-Dream Team Academy, KRC Genk-BZS Regioteam en FC Utrecht Willem II. De wedstrijden tijdens deze BZS Trophy werden geleid door jonge, veelbelovende scheidsrechters, die de wedstrijden erg goed onder controle hadden. Waar KRC Genk en SChalke 04 hun kwartfinales ruim wisten te winnen, won FC Utrecht nipt van Willem II. Vitesse had zelfs strafschoppen nodig om AZ te verslaan. 

Hoog niveau
De halve finales waren vervolgens twee wedstrijden op hoog niveau. Vitesse kwam twee keer op voorsprong, maar KRC Genk wist de wedstrijd toch te keren en met 3-2 een finaleplaats uit het vuur te slepen. FC Utrecht en Schalke 04 ontliepen elkaar ook bijzonder weinig; na de 1-1 eindstand moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daarin hield Schalke het hoofd koel en bereikte de finale tegen KRC Genk. In de strijd om de zevende en achtste plaats wist het BZS Regioteam zich nog een keer op te richten en sloot het toernooi af met een 2-0 overwinning. AZ legde beslag op de vijfde plaats, door Willem II met 2-1 te verslaan.

Spanning
De strijd om de ereplaatsen was er eentje waar de spanning van afdroop. Vitesse sloeg toe na strafschoppen tegen FC Utrecht, terwijl KRC Genk in een hoogstaande finale in de slotminuten Schalke 04 verschalkte en zo de grote winnaar werd van de BZS Trophy 2022. De organisatie kijkt daarmee terug op een drukbezocht, geslaagd toernooi, met dank aan de vele sponsoren en vrijwilligers.

Uitslagen
Topscorer was Matyas Havelka van FC Utrecht, beste keeper Laolu Oladipo van Vitesse en beste speler Zaid Bafdili van KRC Genk.
Eindstand: 1. KRC Genk; 2, Schalke 04; 3. Vitesse; 4. FC Utrecht; 5. AZ; 6. Willem II; 7. BZS; 8. Dream Team Academy.