Wijnen proeven tijdens Chateau voor Buren

buren • Het zomerse wijnfestival Chateau voor Buren biedt opnieuw een mooi programma . Het evenement vindt plaats op zondag 28 augustus, ook dit jaar in de tuinen van het Marechausseemuseum, het voormalige Weeshuis. Belangrijk onderdeel van het wijnfestijn is het proeven van wijnen uit de beste wijnstreken van Europa en zelfs van ver daar buiten. 

Al meer dan zestig standhouders hebben zich aangemeld en de organisatie probeert er nog een paar bij te krijgen. Voor het actuele aanbod kan worden gekeken op de website www.chateauvoorburen.nl. Het aantal toegangsbewijzen is beperkt.

Chateau voor Buren biedt een uitgebreid programma met wijnworkshops en een workshop sabreren; een fles openen met een sabel. Om deel te nemen aan de workshops hebben belangstellenden een Chateau voor Buren 2022 toegangsbewijs en een proefglas nodig. Deze zijn te koop via de website.

Zes wijnworkshops

Tijdens Chateau voor Buren kan een ieder deelnemen aan één of meer van de zes aangeboden wijnworkshops. Deelnemers leren in een half uur van alles over de productie en herkomst van diverse wijnen. Natuurlijk worden er ook wijnen geproefd. De workshops worden gehouden in de ontvangsthal van het Marechausseemuseum.
Tijdens de workshop sabreren leren de deelnemers tijdens het wijnfestival Chateau voor Buren, van commandeur-sabreur Daam Scharloo, hun eigen fles 'champagne' te sabreren. Deze workshop wordt om 14.00 uur, 15.15 uur en 16.30 uur gehouden in de tuinen van het Marechausseemuseum. Wie deel wil nemen, kan zich inschrijven via de website. Het aantal plaatsen is beperkt.

Meer info: www.burenstad.nl