Slenteren op braderie in Geldermalsen

geldermalsen • Het is hoogzomer en gezellig langs kramen slenteren, op zoek naar iets leuks, hoort daar eigenlijk wel bij. Dat kan als je in het buitenland op vakantie bent, maar het kan komende zaterdag óók gewoon in Geldermalsen, tussen negen uur 's ochtends en vijf uur 's middags. Dan vindt immers, ín het centrum, de jaarlijkse braderie plaats. Het evenement wordt op touw gezet door Marbo Events uit Rotterdam, in samenwerking met de Ondernemersvereniging Gastvrij Geldermalsen (OGG).

Geldermalsen bruist komende zaterdag dan ook van de activiteiten, variërend van palingroken tot voorlichting over een brandveilig leven.

Activiteitencommissie

Hilbert de Jong zit in het bestuur van de OGG en houdt zich onder meer bezig met de organisatie van activiteiten. Hij vertelt dat er op de braderie allerlei kramen staan, zowel van plaatselijke ondernemers als van mensen van buíten Geldermalsen, met onder meer handtassen, kleding - ook voor kinderen - en sieraden. Daarnaast zijn er promotiekramen van verenigingen.
"Sport en fitness Geldermalsen is er ook met allerlei fitnessapparaten, zoals crosstrainers", aldus De Jong. "Zij geven onder meer groepslessen."

Touwtrekvereniging

"Daarnaast is er onder meer een promotiekraam van zwembad Laco en bij de touwtrekvereniging uit Erichem kunnen de mensen touwtrekken", aldus De Jong. "Zij nemen namelijk een soort kar mee met touwen en gewichten, zodat je kunt voelen hoe zwaar touwtrekken is."

Straatartiesten

Leden van het plaatselijke Jeugdcircus Pippin laveren tussen het publiek door en zorgen voor het nodige entertainment. Wellicht wordt ook het publiek daarbij betrokken. Dweilorkest Het Kappelleke zorgt in Geldermalsen voor de vrolijke noot. Waaghalzen kunnen hun krachten meten met touwtrekken. Anderen die hun sportiviteit willen demonstreren, kunnen op de markt terecht bij een les van een sportschool.
Zowel Marbo Events als de Ondernemersvereniging Gastvrij Geldermalsen kijken uit naar de vele ontmoetingen en gezelligheid van de jaarlijkse braderie. 'De drukst bezochte markt van de regio' biedt de bezoekers in elk geval weer tal van mogelijkheden. Bovendien wordt op de braderie ook aan de inwendige mens gedacht. Natuurlijk zijn er de bekende happen en snacks, maar speciale delicatessen zijn er ook . Zo zorgt een vishandel uit de Geldersestraat voor een demonstratie van het ouderwetse palingroken.
De brandweer is aanwezig met een voorlichtingscontainer en laat zien hoe het is als je huis vol rook staat, wat je dan moet doen én hoe zoiets kan worden voorkomen. De sportschool verzorgt demonstraties én er is een mogelijkheid om zelf mee te doen aan de lessen.
Website: www.oggeldermalsen.nl